Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ποιό Νόμπελ κύριοι της Ε.Ε ;;;Σας βραβεύουν που πήρατε τη μπουκιά του παπού στη Μεσόγειο από το στόμα;;

Ποιό Νόμπελ κύριοι της Ε.Ε ;;;Σας βραβεύουν που πήρατε τη μπουκιά του παπού στη Μεσόγειο από το στόμα;;

peina

Οι επισκέψεις δίνουν και παίρνουν.  Οι «φίλοι» μας από την Ευρώπη μας επισκέπτονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ώστε να βεβαιωθούν ότι τηρούμε τους όρους δανειοληψείας και συνετιζόμαστε με τις απαιτήσεις τους, οι οποίες σε κάθε συνάντηση γίνονται σκληρότερες, πιο απαιτητικές και πιο δύσκολες στην εφαρμογή τους.

Η Μέρκελ έκανε ταξίδι αστραπή στη χώρα για να δείξει τη συμπαράστασή και την κατανόηση της στα βάσανα των Ελλήνων πολιτών, όπως φυσικά και τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση που προς το παρόν υπακούει με ευλάβεια στις εντολές της.

Και μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα η επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι αντέδρασαν με έκπληξη στην είδηση από τη Σουηδία, κάποιοι άλλοι τη χαρακτήρισαν απλώς τραγελαφική. Νόμπελ Ειρήνης σε κάποιους, οι αποφάσεις των οποίων έχουν δημιουργήσει συνθήκες «εμφυλίου πολέμου» στις άμεσα θιγόμενες χώρες.

Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Ευρώπη βράζει και εκρήξεις σημειώνονται στις χώρες του Νότου, όπως Ελλάδα και Ιταλία, όπως επίσης στην  Ιβηρική χερσόνησο , με την Πορτογαλία να πρωτοστατεί και την Ισπανία να ακολουθεί ξωπίσω της, σε μια ατελείωτη διαμάχη με τις κυβερνήσεις των χωρών τους που προσπαθούν μάταια να επιβάλουν νέα μέτρα, νέες περικοπές και επιπλέον μειώσεις στους ήδη αισθητά μειωμένους μισθούς και συντάξεις.

Νόμπελ Ειρήνης στους ηθικούς αυτουργούς των εγχώριων πολέμων της Μεσογείου. Κι όμως, θα σταθούν στο έδρανο και με χαμόγελα θα δεχτούν την τιμητική διάκριση που η νορβηγική επιτροπή τους απένειμε, χωρίς ίχνος  τύψεων και  για τον πόνο που έχουν προκαλέσει με τις αμείλικτες απαιτήσεις και κυρώσεις τους, όσο επιτρέπουν σε κάποιους να καρπώνονται τα τεράστια οφέλη που η αστάθεια και αβεβαιότητα  που  επιφέρουν οι πολιτικές τους.

Όσο λοιπόν οι ειρηνοποιοί της Ευρώπης θα φοράνε τα καλά τους για να πάνε στην τελετή απονομής, εμείς θα μαθαίνουμε πως όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα ετοιμάζονται για ένα χειμώνα ανθρωπιστικής κρίσης.

«Εμείς δεν λέμε «βοήθεια μόνο για Έλληνες», λέμε «βοήθεια μόνο για ανθρώπους»», θα μας πει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Κανάκης, κι ας το μεταφράσει ο καθένας ελεύθερα.
Έχουν ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις των εθελοντών σε πολυ-ιατρεία της Αττικής, όπου δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά και κυρίως βρέφη με συμπτώματα αφυδάτωσης που μέχρι πρότινος συναντιούνταν κυρίως σε υποανάπτυκτες αφρικανικές χώρες.

Κι όσο εκείνοι θα απολαμβάνουν το γκουρμεδιάρικο  επινίκιο δείπνο τους στο βορρά της Ευρώπης, κάποιοι άλλοι θα ενημερώνουν τα στατιστικά στοιχεία των πολιτών σε ανθρωπιστική κρίση, των ανθρώπων σε εξαθλίωση, των πολιτών που η Ευρωπαϊκή Ένωση φρόντισε να τους παράσχει …»ΕΙΡΗΝΗ».

Αλλά τελικά, αφού οι πολιτικοί αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να βρούμε λύση στα μικρά, μικρά κι ασήμαντα, όπως η στέγαση, η θέρμανση, η βασική ιατρική περίθαλψη, η καθημερινή σίτιση.

Κι όταν τελειώσουν με τη στενωπό, τους σκοπέλους, το μικρό γκρεμό ή τη μεγάλη κατάρρευση του λαού μας  , τότε ας ελπίσουμε πως θα έχει απομείνει κάποιο ανθρώπινο επιβιώσαν δυναμικό για να το  κυβερνήσουν!

Όσο όμως θα υπάρχουν μικρά παιδιά που δίνουν το γλειφιτζούρι τους σε άστεγους ηλικιωμένους που στέκουν στην άκρη του δρόμου πεινασμένοι, όσο οι γονείς τους προσπερνάνε αδιάφορα, τότε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο δικό τους αύριο .. για ενα φως στην άκρη του τούνελ ..
Οσο για μας.. όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε …

4 thoughts on “Ποιό Νόμπελ κύριοι της Ε.Ε ;;;Σας βραβεύουν που πήρατε τη μπουκιά του παπού στη Μεσόγειο από το στόμα;;

    • Για..γέλια είναι Ηφ? Αντιθετως η κατασταση ειναι για κλαμματα .. Αυτοι ειναι οι μονοι που γελουν γιατι πλουτιζουν εις βαρος των πολιτων μιας ολοκληρης Ευρωπης και ειναι ντροπη και αισχος !

Δακτυλικά αποτυπώματα...