Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Μαγιάτικο στεφάνι (2013)

Μαγιάτικο στεφάνι (2013)

Πρωτομαγιά και τι να πούμε άλλο μετά από αυτό  εδώ  και τούτο και το προηγούμενο;
Η υπογράφουσα,  με ανάκατα από τον ύπνο ακόμα τα μαλλιά
μυρίζοντας στο παραθύρι της, της  νεραντζιάς τα άνθη και τη φλούδα
ήρθε εδώ όπως παλιά και έπλεξε στεφάνι  όπως κάθε φορά

   Για την Πρωτομαγιά  εργατική ή και τη λουλουδιασμένη σας έχω γράψει  παλιότερα  σε τούτο ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ  που έπλεξα κάποτε στο νετ για  όλους μας τέτοια μέρα ..

Ο ίδιος   ακήρυχτος πόλεμος  για τον οποίο σας μίλησα εκεί μαίνεται πάλι μέσα μου , σήμερα! Η μέρα τούτη ειδικά,  δεν έχει ώρα να τη νιώσω σαν αργία,  απλά … γιατί σήμερα φουντώνει μέσα μου η Απεργία ! “Πόλεμος και Ειρήνη”  το έργο  που παίζει πάλι  μέσα μου ! Οι παλαιότερες Πρωτομαγιές αυτής της πατρίδας  – πόσο μάλλον η σημερινή-     δεν κατόρθωσαν ποτέ να με πείσουν για τις  …. λουλουδιαστές προθέσεις τους!                                                 Μη χαλάσουμε όμως  και το έθιμο ! Επλεξα στεφάνι μαγιάτικο και κρέμασα στο κατώφλι μου να μη το πιάσει μάτι .. !

STEFANI

Προληπτική ; Ναι ! Γιατί σου κάνει εντύπωση;;  Ξέρεις  τι δύναμη έχει  ένας κύκλος με λουλούδια;;;

Όταν θέλω να προστατέψω ένα μέρος του σπιτιού μου  ή κάποιον δικό μου από κακόβουλα μάτια και ενέργειες τότε κάνω ενα μεγάλο  στεφάνι με κλαδί συκιάς, σκόρδα, τσουκνίδες και κλαδιά από ρίγανη, ναι,  και το δένω με χρυσή κλωστή  ώστε να τραβά όλα τα βλέματα πάνω του!!!!  Και όποια βλέματα δεν έχουν καλό σκοπό τα βγάζει

Επίσης ένας καθρέφτης  αρκεί να είναι πάντα κυκλικός ( μην ξεχνάμε ότι ο κύκλος είναι ιερός για νεράιδες, ξωτικά  όπως και μαγισούλες  τη …  Λιακάδα σου  και αυτό γιατί συμβολίζει τη σελήνη, τον  ήλιο, το τίποτα αλλά και το άπειρο, και την προστασία!) το κρεμάμε έξω από το σπίτι και στέλνει πίσω ότι κακό έρχεται πάνω μας! Προσέχουμε πάντα το μέρος που το βάζουμε! Συνήθως ανατολικά γιατί από  εκείνο το σημείο  του ορίζοντα περνά  θετική  ενέργεια!

Διάβασα κάπου πως εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του υπουργού Εργασίας για την αργία της Πρωτομαγιάς 2013 και την μεταφορά της.             Η Πρωτομαγιά μεταφέρεται την Τρίτη 7/05/2013!

Με διπλή αργία θα εορταστεί φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά (καλά, όχι και τόσο εργατική, αφού  τα κοψίδια επισκιάζουν τους αγώνες )! Τα συνδικάτα κλωτσάνε και κηρύσσουν απεργία την 1/5 οπότε, πρακτικά, θα είναι διπλή η αργία: και τη Μ.Τετάρτη 1/5 και την Τρίτη 7/5

Την αργία μπορεί να τη μεταφέρουν όπου θέλουν ή όπου βολεύει για να ..κάνει γέφυρα για μια ….επιμύκηνση ή σμίκρυνση  των…. διακοπών!

Πρωτομαγιά , όμως είναι σήμερα,  και αυτό δεν αλλάζει!

πασχαλιτσες

Αυτά τα ολίγα περι της φύσης , γύρω μας !

Όσον δε  αφορά το .. . μαγιόξυλο,   την  υπογράφουσα  και τη …φύση…, εγώ

                                              σήμερα   Α      Π       Ε      Ρ      Γ    Ω  !

Σας εύχομαι Καλό Μήνα!

Με υγεία  και ότι καλό επιθυμεί ο καθένας μας. 

και σας φιλώ, ..μαγιάτικα !

One thought on “Μαγιάτικο στεφάνι (2013)

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s