Αρχική » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Η Νέδα εκπέμπει SOS

Η Νέδα εκπέμπει SOS

ΝΕΔΑΣ

Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από τη νύμφη Νέδα. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα. Είναι ένας  επίγειος παράδεισος στην Πελοπόννησο και  κινδυνεύει από την απερισκεψία ασυνείδητων πολιτών, οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους αφήνουν πίσω τους σκουπίδια. Ο λόγος για τους καταρράκτες της Νέδας.

Η Νέδα είναι ένα ποτάμι που πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Οι καταρράκτες της και το άγριο, φυσικό, τοπίο, σε συνδυασμό με τη σπηλιά, γνωστή και ως πύλη προς τον Άδη, κάνουν θελκτικό το μέρος.
Οι επισκέπτες, ιδίως τους θερινούς μήνες, συρρέουν κατά δεκάδες, δυστυχώς όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι απολίτιστοι, όχι μόνο δε σέβονται τη φύση, αλλά δημιουργούν εστίες μόλυνσης,

ενώ ο κίνδυνος να προκληθεί ακόμα και πυρκαγιά είναι μεγάλος, εφόσον δεν είναι λίγοι αυτοί που κατασκηνώνουν και ανάβουν φωτιά! κ. Νίκα αν καει και πάλι ο Ταύγετος  μην μας πειτε και εσείς όπως την τελευταία φορά  πως το κάψιμο του οφειλεται σε  ξεκαθάρισμα λογαριασμών … των καλλιεργητών !

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s