Αρχική » ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ » Ούτε την πρώην Ελληνική φέτα δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη

Ούτε την πρώην Ελληνική φέτα δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη

damanaki-feta

Τι να το κάνουμε το βλέμμα το  δήθεν απολογητικό ;; Ψεύτικο είναι! Σας έχουν ρωτήσει ποτέ  αν θέλετε να ακούσετε πρώτα τα ευχάριστα και μετά τα δυσάρεστα? Λοιπόν εγώ δεν θα ρωτήσω γιατί ξυνίστηκα  πολύ  με την κ. Δαμανάκη μας  και με τα καμώματά της

Θα μιλήσουμε πρώτα για  τα πικρά  και επειτα για κάτι γλυκό  γιατί το επόμενο θα σας πικράνει  κι εσάς νομίζω.

Ούτε την Ελληνική φέτα, ή καλύτερα την πρώην Ελληνική φέτα δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη που τοποθετήθηκε στην θέση της επιτρόπου από το σαΐνι τον ΓΑΠ για να ξεπουλήσει και αυτή ό,τι περνάει από το χέρι της!

Τσάμπα τα 230.000 που παίρνει και 50.000 για έξοδα κίνησης που αν τα δίναμε θα την στέλναμε στον Άρη χωρίς επιστροφή ευχαρίστως, βάλε και τα έσοδα από τα ακίνητα κτλ, παίρνει και την βουλευτική σύνταξη και όλα αυτά για να κάνει τι; Να ξεπουλάει την πατρίδα της! Συγχαρητήρια! Δείτε τα κατορθώματά της:…

Νέα πλήγμα στη διεθνή «μάχη της φέτας» δέχτηκε χθες η Ελλάδα από την Κομισιόν. Κατά την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά η ΕΕ δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με γνωστές ονομασίες προέλευσης, όπως η φέτα ή η ιταλική Γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο και για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τη Ουάσινγκτον για ανάλογη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Το μέτωπο που είχαν σχηματίσει οι επίτροποι από την Ελλάδα, Μαρία Δαμανάκη, την Ιταλία, Αντόνιο Ταγιάνι και τη Γαλλία, Μισέλ Μπαρνιέ,  μειοψήφησε απέναντι στην πλειονότητα των επιτρόπων, που υπογράμμισαν ότι τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης διασφαλίζονται με μια σειρά επι μέρους συμφωνιών σε δημόσιες συμβάσεις με την Οτάβα!!!  ¨Ομορφα της χρύσωσαν το χάπι!

Ετσι οι  Καναδοί κτηνοτρόφοι θα μπορούν να παράγουν τυρί με την ονομασία «φέτα», όπως γίνεται μέχρι σήμερα, το οποίο, μετά την επίτευξη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η μόνη παραχώρηση που έγινε στην επίσημη διαπραγματευτική θέση της Κομισιόν είναι ότι το προϊόν δεν θα ονομάζεται «ελληνική φέτα» και άρα θα προστατευθεί εμμέσως η ονομασία προέλευσης. Κάτι που όμως δεν αποτελεί ουδεμία εγγύηση για τον πόλεμο στα ράφια των καναδικών και αμερικανικών σουπερμάρκετ.

Tiramisu_2651664b

ΤΙΡΑ ΜΗ ΣΟΥ !

Να ΄μαστε στην Ιταλία, στο Τρεβίζο. Μια μικρή πόλη κοντά κοντά στη Βενετία, που απη τοπική κοινωνία και οι αρχές της απαιτούν να αναγνωριστεί επίσημα πλέον ως πατρίδα του δημοφιλούς γλυκού, υποστηρίζοντας πως το αγαπημένο και σε πολλούς από μας γλυκάκι φιάχτηκε εκεί για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70.
Όλο και περισσότερες περιοχές και χώρες διεκδικούν γνωστές συνταγές και δημοφιλή ποτά: η Νάπολη διαφημίζεται ως η πατρίδα της πίτσας, η Γαλλία προστατεύει τη σαμπάνια και η Ε.Ε. δηλώνει στην Κροατία ότι δε μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τη λέξη prosek για ένα από τα κρασιά της λόγω της ομοιότητας με το prosecco της Ιταλίας. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Veneto θα καταθέσει φάκελο στις Βρυξέλλες, για την προέλευση του τιραμισού επιδιώκοντας να πιστοποιηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευση, όπως έγινε για την ναπολιτάνικη πίτσα το 2010. Η εκστρατεία για την επίσημη αναγνώριση του γλυκού είναι υπό την ηγεσία του Luca Zaia, προέδρου της περιοχής Veneto, η οποία περιλαμβάνει και το Τρεβίζο.

Στην παραδοσιακή συνταγή του τιραμισού υπάρχει και το γλυκό κρασί Marsala. Η συνταγή έχει τροποποιηθεί βέβαια σε διάφορες περιοχές του κόσμου και έχει προσαρμοστεί στις γευστικές απαιτήσεις του καθενός – το κρασί έχει αντικατασταθεί από μπράντι, ρούμι, μαδέρα ή ακόμη και Bailey’s.

Το Τρεβίζο ισχυρίζεται ότι το γλυκό φτιάχτηκε πρώτη φορά από την Ada Campoel, ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, η οποία ήθελε να φτιάξει ένα γλυκό που θα της έδινε ενέργεια μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού!! Όμως η ακριβής προέλευση δεν αποδείχτηκε ποτέ πέραν πάσης αμφιβολίας, και υπάρχουν έντονες φήμες ότι επινοήθηκε τον 17ο αιώνα προς τιμήν του Μεγάλου Δούκα της Τοσκάνης, ή στο Τορίνο, ως δώρο για τον Camillo Cavour, τον 19ο αιώνα, ή ακόμα και ως «σφηνάκι ενέργειας» για τις πόρνες που δούλευαν στους οίκους ανοχής τη δεκαετία του ’50.
Τι να σας πω.. Δεν ξέρω! Εγώ πάντως τη συνταγή την πήρα από μια κυρία στη Φλωρεντία που ευχαρίστως μου έδειξε την πρώτη φορά και πως να το φτιάξω .

Ο κύριος Zaia, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πιστεύει ότι «υπάρχει άφθονη τεκμηρίωση» να αποδειχτεί ο ισχυρισμός του Τρεβίζο και με την πρωτοβουλία αυτή, λέει , «θα αποτίσουν φόρο τιμής σε μια λιχουδιά που έχει κατακτήσει τον κόσμο.»

Εμάς ουδόλως μας αγγίζει το γεγονός αυτό καθ αυτό…μας αγγίζει όμως η απίθανη γεύση του !

Η συνταγούλα όλη δική σας έτσι για να γλυκαθούμε λιγάκι!

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s