Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ » 11 Σεπτ 2001- Ανοιχτοί λογαριασμοί

11 Σεπτ 2001- Ανοιχτοί λογαριασμοί

14
11 Σεπτεμβρίου, 2001. Η επίθεση στους «δίδυμους πύργους», στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Ημερομηνία ορόσημο, για να μην ξεχάσουμε ποτέ πια το φόβο!
Το φόβο που φώλιασε μέσα μας όταν είδαμε τα δυο αεροπλάνα να πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους και να παρασύρουν σε μια τρελή πορεία θανάτου χιλιάδες αθώους.
Το φόβο που, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων οι οποίοι θα μας χάριζαν «ένα κόσμο ασφαλή και ειρηνικό, είναι ακόμα εδώ, μπάστακας στις καρδιές και τις ζωές μας, καθημερινά πια!

Δώδεκα χρόνια μετά και η διεθνής τρομοκρατία εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει! Οι εκστρατείες για την καταπολέμηση της δεν πείθουν πια κανέναν και η μοναδική μας βεβαιότητα είναι ότι όσο τα χρόνια περνούν τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα!

-Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό γιατί πάσχεις από … » μιας συγκενούς μορφής κατάθλιψη» επιμένει η κόρη μου.

– Κατάθλιψη επειδή είμαι ρεαλίστρια?

– O ρεαλισμός και η κατάθλιψη είναι συγκοινωνούντα δοχεία (μου λέει)

Εγώ σήμερα, παρακολουθώ μανιωδώς τα δελτία ειδήσεων. Σας διαβεβαιώ όχι από διαστροφή, αλλά από την παιδιόθεν ανάγκη μου για ενημέρωση και έναν εδόμυχο φόβο.

-Κλείσε τη ρε μάνα αφού ενισχύει τις φοβίες σου! Κλείσε τη τη ρημάδα και πάμε στο κοντινό θερινό σινεμά να δούμε τα τρισδιάστατα Στρουμφάκια! Αν είναι να εισάγουμε κάτι από την Αμερική ρε μάνα ας είναι ένα χαμόγελο και όχι ο τρόμος (μου λέει το οργισμένο μου νιάτο μέσα από το Skype!)

– Πώς να χαμογελάσεις και να γυρίσεις αδιάφορα την πλάτη σου όταν … «ψεκάζουν καθημερινά τη ζωή σου» με διάφορα … «δηλητηριώδη»;;; Θυμάμαι τη μέρα που όλα άλλαξαν. Μιλούσα μέσω Skype με την Cate στο Λονδίνο όταν ξαφνικά μου είπε τρομοκρατημένη:
– « Ουπς , δεν πάμε καλά! … ένα αεροπλάνο έπεσε πάνω στον ένα από τους Δίδυμους Πύργους! I’ve never thought they could let such a thing to happen!»

Ώσπου να ανοίξω κι εγώ την τηλεόραση, πέφτω πάνω στο πλάνο που το δεύτερο αεροπλάνο έπεφτε στον δεύτερο Πύργο. Παρακολουθήσαμε άφωνες τις εξελίξεις σαν σε scary movie …
11 Σεπτεμβρίου 2001, Ημερομηνία ορόσημο.Ημέρα που «άλλαξε ο κόσμος» με τη μορφή που τον ξέραμε ως τότε…
Ως τότε υπήρχε κάτι σαν ανεμελιά και μέσα μας, αλλά και στην ατμόσφαιρα.
Κάτι που σκεπάστηκε από τα συντρίμμια που έπεφταν από τον ουρανό της Ν. Υόρκης και που τα συνεργεία διάσωσης δεν το ανέσυραν (και ούτε πρόκειται ) ποτέ, στην επιφάνεια!
Εκείνη την ημέρα ο «ειρηνικός κόσμος » (peaceful world) που ξέραμε κατέρρευσε μέσα μας.Δεν θα ματαγίνει ποτέ πια όπως τον είχαμε ζήσει ως τότε. Από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 τα πράγματα πήραν τον κατήφορο. Μια θεαματική κατρακύλα .
Και το χειρότερο όλων
ο φόβος που οι επιτήδειοι καλλιεργούν για ευνόητους λόγους.

Μια νέα επίθεση σχεδίαζε να επιχειρήσει ο Μπίν Λάντεν στην επέτειο των δέκα ετών της 11ης Σεπτεμβρίου, αποκάλυπταν τις προάλλες αμερικανικές εφημερίδες επικαλούμενες » απόρρητες πηγές».

Όλα σε εκρεμμότητα λοιπόν!

Όλοι οι λογαριασμοί ανοιχτοί!

Από την αναγνώριση των θυμάτων μιας επίθεσης ως την εξάρθρωση της διεθνούς τρομοκρατίας!

Πέρα από τους χιλιάδες θανάτους και καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές στην καρδιά των ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη «νομιμοποιητική βάση» για τις αμερικανικές εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ και όπου αλλού αποφασίσουν μελλοντικά με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Έτσι, για να μην ησυχάζουμε. Για να μην ησυχάσουμε ποτέ πια! Σαν να μην μας έφταναν οι τρομοκράτες που θα ΄ρθουν να επιβάλλουν παγκόσμια την εξουσία τους, τώρα έχουμε επιπλέον και το φόβο της εξαθλίωσης λόγω της Παγκόσμιας Οικονομικής και Κοινωνικής Κρίσης!

Τρομοκρατία και ανεργία, πόλεμοι και πείνα,ραδιενέργεια και οικονομική κατάρρευση!!!
Οι Κοινωνίες διαλυμένες!

Η αγωνία εκείνων που βρίσκονταν μέσα στους Δίδυμους Πύργους κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Η αγωνία των υπολοίπων μας προβλέπεται να διαρκέσει πάρα πολύ!

-Πάμε στα «Στρουμφάκια» που σου λέω! Επιμένει η κόρη μου-μέσα από το Skype.Πάμε να γελάσουμε ανέμελες όπως στο παρελθόν.

-Να πάμε κορίτσι μου… Σήμερα κιόλα! Προλαβαίνουμε ;;;

– « Τρελλάθηκες ρε μάνα ? Εγώ σε αεροπλάνο στην επέτειο της πτήσης των Διδύμων Πύργων δεν μπαίνω με τίποτα!»

..

Άλλη μια που δεν φοβάται καθόλου! 🙂

Advertisements

One thought on “11 Σεπτ 2001- Ανοιχτοί λογαριασμοί

 1. Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, ελάχιστοι νομίζω πως γνωρίζουν τι και απο ποιούς ακριβώς και γιατί και έγινε! Και όσοι κι όποιοι γνωρίζουν σε βάθος τα γεγονότα κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό!
  Δώδεκα χρόνια μετά ένα είναι σίγουρο … Οντως χάθηκαν πολλά : κορμιά σίγουρα. Κτίρια σίγουρα … Η ανεμελιά μας για μαι ζωή ήρεμη αμέρημνη και ειρηνική και αυτή σίγουρα. Ο φόβος φώλιασε μέσα μας και από δίπλα ανενόχλητα και δικαιωματικά πια κάποιοι οπως πχ πολιτικοί, δήμαρχοι και εργολάβοι κολοσσιαίων κτιρίων κάνουν χρυσές δουλειές και χαμογελουν μπροστά στην επανορθωση των …»ζημιων» !

  Πέρα από τους χιλιάδες θανάτους και καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές στην καρδιά των ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη «νομιμοποιητική βάση» για τις αμερικανικές εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.Ετσι θα μπορουν ίσως να νομιμοποιούνται και όλες οι πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις των ΗΠΑ οπουδήποτε ανα τον κόσμο με πρόσχημα την εξάλειψη της τρομοκρατίας και την Παγκόσμια Ειρήνη!

  Στην συνημένη φωτογραφία σας δείχνω εδω τι δεσπόζει κτιριακά σήμερα στην περιοχή γύρω από την αλλοτινή τους θέση…

  _420_53793783_type12128

  Σε μνήμη λοιπόν των όσων χάθηκαν… σε μνήμη της ως τότε ζωής μας που τινάχτηκε στον αέρα και σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στον Κόσμο πια.

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s