Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ο τρόπος του να αποτυγχάνεις μερακλίδικα είναι μόνο ένας: αυτό ακριβώς που κάνουμε !

Ο τρόπος του να αποτυγχάνεις μερακλίδικα είναι μόνο ένας: αυτό ακριβώς που κάνουμε !

0

Η αποτυχία στην Ελλάδα ήταν για χρόνια μια λέξη απαγορευμένη. Ισως να  έφταιγε ένα χρόνιο απωθημένο σε εθνικά μας θέματα, ίσως ευθύνεται αυτό το ηλίθιο lifestyle του «εμεις να περνάμε καλά » σαν λοβοτομημένοι πρωταγωνιστές σαπουνόπερας. Ισως παλι να είχε να κάνει με κάποιο απωθημένο οτυ εθνικού μας DNA!

Για δεκαετίες τώρα άνθρωποι εγκλωβίζονταν σε ζωές που δεν ήθελαν, για να μην αποτύχουν εκεί που ήθελαν στην πραγματικότητα. Οικογένειες καταστρέφονταν στο όνομα της οικογενειακής ρουτίνας. Φτιάχνονταν καριέρες με βάση το κυνήγι της εκπαιδευτικής παπαγαλίας και μιας πιθανής μελλοντικής αποκατάστασης. Τότε ακόμα η φράση «δεν έχω λεφτά» δεν ήταν μια καταγραφή της πραγματικότητας μας..

Η αποτυχία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι λυτρωτική. Να σε ρίξει σόσο ώστε νασε αναγκάσει να προσπαθήσεις ξανά με ένα νέο τρόπο, μια άλλη οπτική…
Να σε σοκάρει τόσο που να αναγκαστεις να αλλάξεις ρότα.
Ένα αποτυχημένο κράτος . Αυτό ήταν η Ελλάδα σύμφωνα με τις αγορές ως πρόσφατα.. Αφού αυτοταπεινωθήκαμε, αφού μαστιγωθήκαμε,  αφού παραδώσαμε μισθούς δικαιώματα και ασφάλεια, ήρθε η συγκυβέρνηση και  μας είπε ,….  ότι τώρα πάμε να γίνουμε έθνος σε ανάκαμψη! ( ποια ανάκαμψη θα μου πεί κάποιος τώρα με τόση κοινωνική αστάθεια?  Ελα μου ντε! Φαίνεται  η όραση τους είναι  επιλεκτική .. Μόνο ο λαός τη βλέπει την κοινωνική αστάθεια,  όχι η κυβέρνηση..

Κι έτσι σαν λοβοτομημένα, από τη μια η αυστηρή κυβέρνηση και από την άλλη  οι κουρασμενοι ψηφοφόροι βλέπουμε το κοντέρ να μηδενίζεται για να ξεκινήσουμε ξανά, αμφότεροι,  την πορεία μας.

Αν όμως κάποιος πάει πάρα πέρα και παρατηρήσει την κατάσταση λίγο  αποστασιοποιημένα, δεν βλέπει καμμιά  αλλαγή. Θα δει μόνο πως τα κόμματα αποδοκιμάστηκαν, αλλά και πως  η κομματοκρατία  ζει και βασιλεύει ! Στη δε  οικονομία μας καμμιά βελτίωση, κανένα σημάδι ανάκαμψης, κι όλα αυτά που μας μουρμουράνε για πρωτογενές πλεόνασμα είναι σκόπιμα και παραπλανητικά…

Οι τελευταίοι διορισμοί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως την ΕΡΤ και τον ΕΟΠΠΥΥ δείχνουν μια επιστροφή στον γνωστό μας κόσμο της κομματοκρατίας. Μια ακόμα επίθεση του βολέματος μια νέα  παράλαση των » δικών μας παιδιών» !

πλευρης( Ο Πλεύρης “πλεύρισε” αντιπρόεδρος του ΕΟΦ με € 3.185 μισθό; Καλά δεν είναι;
Από τη μια δηλώνει πως στον τομέα του έχει περιθώρια κινητικότητας, τα νοσοκομεία παραπέουν , εγχειρήσεις αναβάλονται επ αόριστον, οι ασθενείς είναι σε καταστολή και από την άλλη μοιράζει καρέκλες και μισθούς ο Μπουμπούκος…… )

Αν αυτό είναι πρόοδος, τότε πόσο πιο σκούρο χρώμα έχει η παλαιοκομματική συντήρηση?
Θεωρώ πως η αποτυχία μας ως χώρα ήταν ηχηρή, δεν ήταν όμως ολοκληρωτική..

.

.

Για να καταλήξω, σας θυμίζω πως η αποτυχία έχει πολλά ονόματα.. Ο τρόπος  όμως του να αποτυγχάνεις μερακλίδικα είναι μόνο ένας: Nα φοβηθείς να προσπαθήσεις διαφορετικά. Δηλαδή αυτό ακριβώς που κάνουμε !  Έτσι φοβάμαι πως  σίγουρα θα καταφέρουμε να αποτύχουμε , μερακλίδικα ! Αυτή τη φορά ομως και ολοκληρωτικά…. γιατί θα το έχουμε κάνει  βάζοντας όλο μας το μεράκι …

Advertisements

2 thoughts on “Ο τρόπος του να αποτυγχάνεις μερακλίδικα είναι μόνο ένας: αυτό ακριβώς που κάνουμε !

  1. Μου αρέσει που χρησιμοποιείς την έννοια κακώς εννοούμενο μεράκι και κακώς μερακλίδικα, ρούφηξα το κείμενο για να καταλάβω επιτέλους τον πολύ καλό τίτλο σου και το πολύ καλό κείμενο σου.

    Θα συμφωνήσω σε όλα και θα σημειώσω επιπλέον ότι αυτή είναι η Χώρα όπου οι Πολιτικοί είναι αλάνθαστοι! Ποτέ σεν έχω ακούσει κάποιον να πει: «Ρε αδελφέ, έσφαλα, τα έκανα σκατά, συγνώμη, μέγα λάθος». Ποτέ μα ποτέ ποτέ ποτέ… Συγνώμη, έκανα λάθος, τόσο απλό…

  2. To λάθος το κάνει ο λαός! Είναι παλαιό μόνιμο και επαναμβανόμενο! Και το χειρότερο είναι πως μάλλον δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει : Παρά τα όσα δεινά μας έχουν βρει εξακολουθούμε να ψηφίζουμε τα ίδια πρόσωπα.. Αν παλι το κάνουμε συνειδητά ε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας! Και τότε να δεις θα έρθουν και τα χειρότερα.. Καταστάσεις που δεν έχουμε δει ( η γενιά μας και η γενιά των παιδιών μας ) ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας!

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s