Αρχική » ΙΣΤΟΡΙΕΣ » Πολιτιστικός(;) σύλλογος … !

Πολιτιστικός(;) σύλλογος … !

tsamiko

Άντε να το ξαναπώ για χιλιοστή φορά εγώ η μουγγή, μήπως και με ακούσουν κάποιοι κουφοί.

– Ο τόπος μας δεν έχει όραμα, δεν έχει αυτό που θα κάνει τα νέα παιδιά του να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά, να νιώσουν πως κάποιος ενδιαφέρεται για αυτά, και τα υπολογίζει.
Μόνα τους, ανασφαλή και αγχωμένα, καταναλώνουν το χρόνο τους κάνοντας άσκοπες και επικίνδυνες φιγούρες με τα μηχανάκια τους, μέσα στα στενά όρια του μικρόκοσμου που είναι φυλακισμένα.

Κανείς από τους εκλεγμένους μας δεν έχει αναλάβει στο ελάχιστο έστω τις ευθύνες του..Κανένας τους δεν έχει  υλοποιείσει  τις προεκλογικές του υποσχέσεις για ένα πολιτισμένο χωριό , με χώρους για να απασχολείται  η νεολαία, με σύγχρονες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με εγκαταστάσεις, εκθέσεις, θέατρο, επιβραβεύσεις, και πάνω απ΄όλα σεβασμό και κίνητρα για δημιουργία.

Κανένας δε λυπάται βλέποντας αυτά τα παιδιά να ξημεροβραδιάζονται στα πεζοδρόμια των άπειρων καφετεριών μας άφραγκα και άνεργα, παίζοντας τάβλι, διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες, χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που δεν ξεπερνά τις 100 λέξεις, από τις οποίες οι μισές είναι το                    «ρε μαλάκα«.

Κανένας δεν ανησυχεί όταν τα χαράματα, -μόλις σχολούν τα μπαρ της περιοχής βλέπει μικρά, ανήλικα κορίτσια να περπατούν τρικλίζοντας απ΄το ποτό και τη μαστούρα. Το κακό είναι πως όλοι γνωρίζουν τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος αυτών των αθώων παιδιών, σε όλες σχεδόν τις επαρχιακές μας πόλεις αλλά κανείς δεν τολμάει να κουνήσει τον πολύτιμο πισινό του!

Εκλεγμένοι μου, ντόποιοι  άρχοντες(;) που στο διάολο είναι ο πολιτισμός που  μου υποσχεθήκατε;

Τα δυο-τρία πανηγυράκια με τα κλαρίνα τα μπουζούκια και τα γουρουνόπουλα που διοργανώνετε οι εικονιζόμενοι  (σαν πολιτιστικός σύλλογος)   και που τον έχετε διοργανώσει για να χτυπάτε γκομενίτσες βρε αμόρφωτοι καράβλαχοι ή οι παντελώς άγνωστοι καλλιτέχνες που  στέλνει  η Νομαρχία (επειδή δεν έχει που αλλού να τους στείλει), είναι;
Κλαρίνα, αμαλίες και γουρούνια στη σούβλα; νομίζετε πως  λείπουν από τη ζωή μας βρε  …     «μπαγλαμάδες» ;

Επαναλαμβάνεστε και το απολαμβάνετε  ντυμένοι τσολιάδες που κάνουν τούμπες ( από αυτές γνωρίζετε, καλα, ω ναι!) 

Αλλά τι να σας πω;

Άμα ξέρατε τι  σημαίνει πολιτισμός και τι λείπει από τη νεολαία μας, θα το είχατε εφαρμόσει και εσείς οι ίδιοι  στη ζωή σας!

…………..

Advertisements

2 thoughts on “Πολιτιστικός(;) σύλλογος … !

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s