Αρχική » ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ » O Σεπτέμβρης ήρθε και τα χειρότερα σενάρια έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

O Σεπτέμβρης ήρθε και τα χειρότερα σενάρια έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

01357
O Σεπτέμβρης ήρθε και τα χειρότερα σενάρια έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Η ακρίβεια και η μαζική ανεργία σαρώνουν τα πάντα σαν τον τυφώνα στο πέρασμα τους. Η οικονομία και επίσημα πια είναι σε βαθειά ύφεση. Ξεψυχάει η έρμη και οι αυτοκτονίες προϊόν του οικονομικού μας  μαρασμού είναι καθημερινές πια,  άσχετα αν δεν  γίνεται τόσος ντόρος όσο με τις πρώτες.

Η  νεολαία διακηρύσσει μαζικά ότι θέλει να μεταναστεύσει, και  όποιος βρίσκει μια άκρη στο εξωτερικό  σηκώνεται και φεύγει. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο κι όταν δεν κλείνουν από αναδουλειά φροντίζει ο δήμος που τους έχει δώσει την άδεια να τα κλείσει όταν οι καταστηματάρχες αρνούνται  να πληρώσουν τέλη προστασίας στους δημοτικούς άρχοντες.  Όπωςείπε χαρακτηριστικά και κάποιος δικός μου άνθρωπος :  » Μην είσαι αφελής! Γιατί νομίζεις ότι σκίστηκε  αυτός να εκλεγεί Δήμαρχος;; Για το καλό του τόπου;; » 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας…

Το μεγαλύτερο χτύπημα το βιώνουν οι μικροαστοί, η ραχοκοκαλιά του κοινωνικού μας  συστήματος. Οι παραδοσιακά συντηρητικοί, οι στυλοβάτες του δικομματισμού βλέπουν τώρα με απόγνωση να στέκονται  στο χείλος της αβύσσου.

Λίγο καιρό πριν, πολλοί  από αυτούς  θεωρούσαν σαν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα τους μετανάστες, και φοβόντουσαν πως η περιουσία τους μπορεί να πληγεί  ή να χαθεί μόνο από  πόλεμο , από φυσικές καταστροφέςή από βανδαλισμούς αναρχικών.

Τώρα αντιλαμβάνονται σοκαρισμένοι ότι όλα αυτά ήταν εξωπραγματικοί και ανούσιοι φόβοι που τους έτρεφαν στην σιγουριά της μικρής ιδιοκτησίας τους και ότι οι πραγματικοί εχθροί είναι άλλοι, ασύλληπτα πιο ανελέητοι και αμείλικτοι!

Το μόνο παρήγορο για αυτούς είναι ότι δίπλα τους όλες οι κοινωνικές ομάδες εκτός βέβαια από τους  οικονομικά ισχυρούς, υποφέρουν και δέχονται επίθεση όπως και αυτοί…

Μήνα το μήνα οι στρατιές των ανέργων όλων των ειδικοτήτων πυκνώνουν.

Όσοι μπορούν ακόμη να βρουν δουλειά ανακαλύπτουν ότι κι αυτή είναι πιο επισφαλής και κακοπληρωμένη όσο ποτέ.

Και απέναντι σε αυτά, ο εικονικός κόσμος των ΜΜΕ να ασχολείται με εκλογολογίες, να εξωραΐζει την φρίκη, να αποπροσανατολίζει με θεάματα τύπου Χ.Α  ,

ΧΑ

κουτσομπολιά και παραπληροφόρηση  πιστεύοντας ότι έτσι θα κρατήσει το κοινωνικό σώμα πειθήνιο, παραλυμένο και συγχυσμένο.

polynomosxedio


Και ο Σεπτέμβρης δεν έχει  βγει ακόμα …

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s