Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ » Ο πιο απωθητικός επαγγελματίας των ημερών

Ο πιο απωθητικός επαγγελματίας των ημερών

Ο κ. Σαράκης τις προάλλες διαγράφτηκε απ’ τη ΝΔ – και δεν έχει καταλάβει ακόμα λέει το γιατί! Διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα και έντονα για το γεγονός.
Μα είναι δυνατόν να τιμωρείται, επειδή απλώς ασκεί το επάγγελμά του;
Δεν έχει δικαίωμα ένας δικηγόρος να έχει πελάτες ακόμα και εγκληματίες;
Σχεδόν μας έπεισε!
Αν ψωμολυσσούσε και δεν είχε κανέναν άλλον πελάτη κι ο μόνος πελάτης που ζήτησε την συνδρομή του -άραγε τυχαία;- ήταν ο Κασιδιάρης, ας κάνει την καρδιά του πέτρα, και ας υπηρετήσει τον -αυτή τη στιγμή- μεγάλο εχθρό του κόμματός του.

Εξάλλου το σωστό θα ήταν να διαγραφούν και ο Φαήλος και ο Λαζαρίδης απ’ την ΝΔ, μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Όμως από τότε που κρίθηκε μη προφυλακιστέος ο Κασιδιάρης, παγώνοντας και τους δικαστικούς κύκλους της χώρας που ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους με απορία και αφήνοντας άναυδη την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, ο κύριος Σαράκης βγήκε ενθουσιασμένος, συνεχάρη τη δικαιοσύνη, μίλησε για απόφαση σταθμό κτλ. κτλ.

Άπειρες μεγαλοστομίες, τρομερές φανφάρες και υπερβολές, επειδή κάποιοι έκριναν ότι:

α) Δεν συντρέχει κίνδυνος διαφυγής του Κασιδιάρη ( ποιός? ο άνθρώπος που κρυβόταν για να μην τον πιάσουν όταν επιτέθηκε σε δυο γυναίκες)

β) Δεν θα κρύψει, όσο είναι έξω, στοιχεία ή δεν θα απειλήσει μάρτυρες (ποιός ο άνθρωπος που την ίδια μέρα που μάθαμε ότι από τραγική γκάφα του κράτους ο απεκάλυψε αυθαρσώς και με αναίδεια οτι γνωρίζει και τον προστατευόμενο κρυφό μάρτυρα.) και

γ) Ότι δεν θα διαπράξει και πάλι, όσο είναι έξω, παρόμοια εγκλήματα. Οι ίδιοι δηλαδή που έκριναν ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την εγκληματική του δράση -ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης- πιστεύουν ότι δεν θα κάνει έξω παρόμοια πράγματα. (Λες και θα πάψει με μαγικό τρόπο να είναι μέλος, λες και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν είναι διαρκές αδίκημα!) Αν αυτό δεν είναι αντίφαση , τότε ποιο είναι?

Οι τρεις Χρυσαυγήτες βουλευτές, με το που αφέθηκαν ελεύθεροι, έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους φασιστικό πρόσωπο και ταυτόχρονα εξέθεσαν εντελώς όμως αυτούς που τους άφησαν ελεύθερους! Χτυπώντας, βρίζοντας, απειλώντας, ακόμα εκφοβίζοντας τον Φρούραρχο της ΓΑΔΑ, δικαιολογώντας απόλυτα την άποψη όλων όσων πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνοι και πως καλύτερο θα ήταν να παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι την δίκη τους!

Ελπίζω ο συγκεκριμένος ανακριτής και ο συγκεκριμένος εισαγγελέας που έκριναν  πως  δεν πρόκειται να κάνουν άλλα αδικήματα (παρ’ ό,τι παραμένουν μέλη της οργάνωσης!), που έκριναν πως είχαν …πρότερο έντιμο βίο, πως  δεν θα το σκάσουν , να είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ( όπως κι εμείς άλλωστε) στα κανάλια τα κατορθώματά τους και να μην δουν με αδιαφορία την αντίδραση του κ. Σαράκη που ενθουσιασμένος θεώρησε όλα τα παραπάνω ιστορική απόφαση αλλά να την λάβουν υπόψη όταν κληθούν να πάρουν μελλοντικές αποφάσεις για τους εμπλεκόμενους χρυσαυαγήτες κατηγορούμενους, και να θυμηθούν το ρητό « το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»!

O μεν εισαγγελέας που εξέδωσε την παραπάνω απόφαση κάνει τον οποιοδήποτε πολίτη να σκέφτεται πως η Ελληνική δικαιοσύνη έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά ( βλ. προφυλάκιση Λ. Γαβαλά που το αδίκημα του ήταν ότι χρώσταγε απλά στην εφορία σε σύγκριση με την εν λόγω υπόθεση που αφορά εγκληματικές ενέργειες!)

Ο δε δικηγόρος δεν έπεισε καθόλου ότι είναι απλά ένας καθαρά επαγγελματίας, που αναγκαστικά υπερασπίζεται έναν οποιονδήποτε κατηγορούμενο.

Θα μπορούσε εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς πως ακόμα και το αν υπερασπιζόταν το μεγαλύτερό ίνδαλμά του, θα ήταν πιο ψύχραιμος και πιο αποστασιοποιημένος.

Advertisements

3 thoughts on “Ο πιο απωθητικός επαγγελματίας των ημερών

  1. Καλησπέρα αγαπητή…

    Καλά κάνανε και τους βγάλανε έξω….ειδικά αυτούς τους τρεις…γιατί έδειξαν στον κόσμο που τους ψήφισε, ότι δεν κατηγορούνται άδικα…..
    Αυτοί οι τρεις έιναι θερμοκέφαλοι και γομάρια….στημένο να τους το είχαν δεν θα μπορούσαν να έκαναν πιο χοντρή γκάφα από το να βαράνε σφαλιάρες και κλωτσιές δεξιά αριστερά , αδιακρίτως….
    Γιατί αγαπητή, ο κόσμος που τους ψήφισε, δεν ήξερε ποιούς ψήφιζε, κατά 99% ….και τώρα βλέποντας την χαζομάρα που τους δέρνει δεν θα αργήσει να » κόψει λάσπη» από τα στέκια της «συμμορίας»….. είμαι σίγουρος….

  2. Συμφωνώ πως έδειξαν το πραγματικότους πρόσωπο αλλά μήπως και πριν δεν το έδειχναν?Α΅είναι όμως! Ο κόσμος που τους ψήφισε, και που πιθανα δεν ήξερε ποιούς ψήφιζε,( αν και προσωπικα είμαι πεπεισμένη πως η πλειοψηφία ήξερε με τι ειχε να κανει ..) τώρα βλέποντας την χαζομάρα που τους δέρνει δεν θα αργήσει να ” κόψει λάσπη” από τα στέκια της “συμμορίας”….Μακάρι να γίνει ετσι ..

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s