Αρχική » ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ! » Ξανθιά και ρομά;;;! Η απίστευτα τραγική ιστορία της 4χρονης μικρής και η «μάνα» που φέρεται να έχει γεννήσει 4 παιδιά σε 3 μήνες! »

Ξανθιά και ρομά;;;! Η απίστευτα τραγική ιστορία της 4χρονης μικρής και η «μάνα» που φέρεται να έχει γεννήσει 4 παιδιά σε 3 μήνες! »

ξανθια ρομα thessalia1b

Το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση του εντοπισμού του ξανθού κοριτσιού, που  ακούει στο όνομα Μαρία και το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα χάρη στην παρατηρητικότητα κάποιων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν έλεγχο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη όπως προκύπτει και από την εξέταση DNA στην οποία υπεβλήθησαν αλλά το άρπαξαν, με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από τους γονείς του, το 2009.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε το ζευγάρι των τσιγγάνων είναι ποικίλες και απίστευτες!

Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά από την πρώτη στιγμή που προσήχθησαν στην αστυνομία προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, κάτι το οποίο κίνησε και την υποψία των Αρχών και προχώρησε στην εξέταση DNA.

Μιλώντας στο Star η 40χρονη υποστήριξε ότι το παιδί της το… χάρισε (!)  η  φυσική του μητέρα έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

–  «Ούτε το κλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία… Κλαίω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη τσιγγάνα μιλώντας στην κάμερα του Star.

Σύμφωνα με το Star, μάλιστα, η οικογένεια των τσιγγάνων αναζητά έναν άνδρα με το όνομα Λευτέρη,ο οποίος φέρεται να είναι πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση και να γνωρίζει την μητέρα της μικρής.

Εικάζεται ότι  η 4χρονη μικρή ξανθιά που ζούσε μέχρι την Πέμπτη στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα κατάγεται από τις βόρειες χώρες ή την Σκανδιναβία .Το παιδί αναμένεται να εξετασθεί από ανθρωπολόγο, ώστε να προσδιοριστεί  το από πού κατάγεται από την κατατομή των οστών .

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος η οργάνωση έχει λάβει πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του παιδιού. «Εχουμε λάβει πολλές κλήσεις, που ίσως φανούν χρήσιμες», πρόσθεσε και ζήτησε από όποιον έχει πληροφορία, που μπορεί να φανεί χρήσιμη να καλέσει στο 116000.

Στο  μεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις για παράνομη υιοθεσία, καθώς στα Βαλκάνια δρουν αρκετά τέτοια κυκλώματα. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα!

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλης Χαλάτσης, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις (!)   οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα. Η φερόμενη δε ως «μητέρα» της ανήλικης με τα ξανθά μαλιά και τα μπλέ μάτια, φέρεται να έχει «γεννήσει» τρία παιδιά, σε τρείς μήνες!!!!!!!!!!

Πλέον, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν πώς το ζευγάρι των τσιγγάνων
είχε στην κατοχή του τόσα πιστοποιητικά γέννησης, ενώ ψάχνουν και τα υπολοίπα 10 παιδιά που έχει δηλώσει το ζευγάρι, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Η μικρή, την οποία οι Ρομά φώναζαν Μαρία, σύμφωνα και με τον επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν φέρει σημάδια κακοποίησης. Είναι ηλικίας τεσσάρων με πέντε ετών και λέει μόνο ελάχιστες λέξεις. Ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας που την ανέλαβε την χαρακτήρισε «αγρίμι» και θεωρείται πως δεν έχει την ανάπτυξη των παιδιών της ηλικίας του.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατάφεραν να βγάλουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων Ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του….

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, με ληξιαρχική πράξη γέννησης που εκδόθηκε από τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύει το εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων.

Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου!

Ο δήμος Αθηναίων θα αναμείνει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».

Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος  δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.

Πηγή : iefimerida

One thought on “Ξανθιά και ρομά;;;! Η απίστευτα τραγική ιστορία της 4χρονης μικρής και η «μάνα» που φέρεται να έχει γεννήσει 4 παιδιά σε 3 μήνες! »

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s