Αρχική » ΙΣΤΟΡΙΑ » Κάποτε, οι μεγάλοι Έλληνες ευεργέτες έδιναν εκατομμύρια στο κράτος. Τώρα οι μεγάλοι Έλληνες υπουργοί [και παρατρεχάμενοι] τσεπώνουν εκατομμύρια από το κράτος.

Κάποτε, οι μεγάλοι Έλληνες ευεργέτες έδιναν εκατομμύρια στο κράτος. Τώρα οι μεγάλοι Έλληνες υπουργοί [και παρατρεχάμενοι] τσεπώνουν εκατομμύρια από το κράτος.

αβερωφ4

 

αβερωφ1α

24 Οκτωβρίου, το 1909 η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το Θωρηκτό Αβέρωφ.
Τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του  Γεώργιου  Αβέρωφ.  Βλέπετε κάποτε οι μεγάλοι Έλληνες ευεργέτες έδιναν εκατομμύρια στο κράτος. Τώρα οι μεγάλοι Έλληνες υπουργοί [και παρατρεχάμενοι] τσεπώνουν εκατομμύρια από το κράτος.

Το πολεμικό πλοίο Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας. Παρά την ονομασία του ως θωρηκτού, στην πραγματικότητα είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ, το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 – 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό.

Η τότε κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη δαπάνησε 22.300.000 δρχ. για την απόκτηση του. Τα 8.000.000 δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης), σύμφωνα με την οποία και όριζε ότι το διατεθειμένο ποσό παραχωρείται για την ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και θα χρησιμοποιείται ως Εκπαιδευτικό πλοίο και «Σχολή Ναυτικών Δοκίμων». Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το Δημόσιο Ταμείο.αβερωφ
αβερωφ1

αβερωφ3
ΥΣ. Στα χρόνια της πρόσφατης κατοχής του ΔΝΤ , ω ναι, το Αβέρωφ που σήμερα ειναι  πλωτό μουσείο είναι το πλοίο που γλέντησε η παρέα του Λ. Πατίτσα και της Μαριέτας Χρουσαλά μετά το γάμο τους!!!

2 thoughts on “Κάποτε, οι μεγάλοι Έλληνες ευεργέτες έδιναν εκατομμύρια στο κράτος. Τώρα οι μεγάλοι Έλληνες υπουργοί [και παρατρεχάμενοι] τσεπώνουν εκατομμύρια από το κράτος.

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s