Αρχική » ΜΟΥΣΙΚΗ » Η μικρή Ολλανδέζα που …απογείωσε τον Τσιτσάνη

Η μικρή Ολλανδέζα που …απογείωσε τον Τσιτσάνη

Αυτό το βίντεο είναι από τα ωραιότερα δώρα από τον κόσμο του Ίντερνετ.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η μόλις 25 ετών Ολλανδή βιολονίστρια Emmy Storms, η οποία άρχισε μαθήματα βιολιού στα 5 της, και 3 χρόνια μετά φοιτούσε ήδη στη φημισμένη Βασιλική Μουσική Σχολή της Χάγης.

Στο βίντεο, την παρακολουθούμε να ολοκληρώνει μία συναυλία της στο Ρόττερνταμ τον Φεβρουάριο του 2012 με το Tsigane (η Τσιγγάνα) του Μωρίς Ραβέλ, και αμέσως μετά, ενώ ο κόσμος την καλεί να επιστρέψει στη σκηνή για το καθιερωμένο μπιζάρισμα.

Η Storm  τους (μας) εκπλήττει και καθηλώνει όλους με την επιλογή της: Ένα απίθανο σολάρισμα από …»Τα Ωραία του Τσιτσάνη» !

Tο ξέσπασμα του κόσμου μετά από αυτήν την έκπληξη, δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά σίγουρα λέει πάρα πολλά για την βιολονίστρια και την υπέροχη και αναπάντεχη επιλογή της.

Καλή ακρόαση

ή μάλλον καλή απόλαυση! –

Advertisements

4 thoughts on “Η μικρή Ολλανδέζα που …απογείωσε τον Τσιτσάνη

  1. Παράθεμα: Η μικρή Ολλανδέζα που …απογείωσε τον Τσιτσάνη | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  2. Παράθεμα: η ομορφιά της ατομικότητας – Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών

  3. Παιδιά για να είμαστε ακριβείς, μάλλον ο Τσιτσάνης απογείωσε την μικρή Ολλανδέζα, παρά η Ολλανδέζα τον Τσιτσάνη, χωρίς βεβαίως ουδόλως να υποτιμάται η ερμηνεία της. Διότι με «τα ωραία» του Τσιτσάνη ο θεός Διόνυσος επέπεσε επί τας κεφαλάς των Ολλανδών, οίτινες καταληφθέντες υπό του θεού, εξετράπησαν εις εκδηλώσεις ενθουσιασμού, αδιανόητες και πρωτόγνωρες δια ψυχρόαιμους ανθρώπους με στοιχεία ιχθύος, ως κατοικούντες εις τις κάτω της θαλάσσης χώρες!

    Εγώ βεβαίως προτιμώ την εκτέλεση των «ωραίων» από έλληνες δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, οίτινες φέρουν τον θεό Διόνυσο εν ευατώ, και με έλληνες ακροατές οι οποίοι διονυσιαζόμενοι τρέπονται αμέσως εις χορευτικάς επιδόσεις, απαράμιλλης δεξιότητος και αισθητικής αξίας. Πάντως για να είμαι δίκαιος, η μικρή Ολλανδέζα, πέραν της ανωτάτης δεξιοτεχνίας, επέδειξε διοανυσιακά στοιχεία υπερτάτου επιπέδου και επομένως δύναται ευθέως να διεκδικήσει τον υπέρτατο έπαινο και τιμή της ζωής της : την υπηκοότητα του Έλληνα, την οποία οφείλουμε να της απονείμουμε αμέσως σε σεμνή τελετή εις την παλαιά Βουλή!

  4. Παράθεμα: Η μικρή Ολλανδέζα που …απογείωσε τον Τσιτσάνη! « απέραντο γαλάζιο

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s