Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ » Η πειθαρχική δίωξη εναντίον του Θεοδόση του Πελεγρίνη έχει περισσότερη σχέση με τον πολιτισμό και λιγότερη με την παιδεία

Η πειθαρχική δίωξη εναντίον του Θεοδόση του Πελεγρίνη έχει περισσότερη σχέση με τον πολιτισμό και λιγότερη με την παιδεία

Γνωρίζω πως πολλοί από σας θα πουν πως κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου . Αλλά δεν κρατιέμαιι άλλο. Σαν λαός δεχόμαι τα πολιτιστικά  χτυπήματα το ένα μετά το άλλο. Μετά την υπουργοποίηση του Πάνου του  Παναγιωτόπουλου και τη διακοπή της εκπομπής της Μπήλιως της Τσουκαλά, ο ελληνικός πολιτισμός δέχεται ένα  νέο –  θανάσιμο – πλήγμα, με τον πειθαρχικό έλεγχο που διέταξε ο υπουργός  Παιδείας σε βάρος του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη. Είναι πλέον  ολοφάνερο και στον πιο αφελή συμπολίτη μας, πως μπροστά στα μάτια μας  υφαίνεται ένα σχέδιο που μοναδικό στόχο έχει την υποβάθμιση, τον ακρωτηριασμό και τελικά τη διάλυση της πολιτιστικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Ας μην κοροιδευόμαστε αγαπητοί μου: στο πρόσωπο του Θεοδόση του Πελεγρίνη δεν διώκεται ένας αμελής πρύτανης, αλλά ένας φορέας πολιτισμού…

στην προκείμενη περίπτωση δεν μιλάμε απλά για τον Πελεγρίνη, τον  Ηθοποιό. Μιλάμε και για τον Πελεγρίνη τον Συγγραφέα, τον Πελεγρίνη Φούρναρη, τον Πελεγρίνη Αστροναύτη, τον Πελεγρίνη και το Καταραμένο Φίδι….

Από την παράσταση «Ο Πελεγρίνης Μπάτμαν»

Από την παράσταση «Ο Πελεγρίνης Μπάτμαν»

Ας παμε όμως και στον  άλλο πρωταγωνιστή αυτής της πονεμένης   ιστορίας  που παίζεται στην ιλαροτραγωδία   «Η ζωή ενός φοιτητή στα χρόνια του Μνημονίου» ,  τον Κωνσταντίνο   Αρβανιτόπουλο,τον υπουργό(!).Αυτόν που  διέταξε τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος του Πελεγρίνη. Όποιος έχει – και δεν ξέρω  κιόλα αν χρειάζεται – ας  μας πει  κάτι το ιδιαίτερο ή άξιο λόγου που έχει κάνει ως τώρα στη ζωή του.                                                                                         Σας θυμίζω  βέβαια  πως μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος παραμένει πιστό σκυλί  στον ηγέτη που  μελλοντικά στην  ιστορία θα περάσει πιθανά   ως Κωνσταντίνος ο Ακούραστος ή Κωνσταντίνος ο Αεικίνητος ή Κωνσταντίνος ο Εργασιομανής ή Κωνσταντίνος ο Ικανός!

καραμαν αλι- αρβανιτοπουλος

Ο Αρβανιτόπουλος Υπουργός την ώρα που υπόσχεται στον Καραμανλή Ηγέτη αιώνια αφοσίωση

Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως  μόνο ο  Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος περισσότερο και από τον Πάκης ο Παυλόπουλος και τον  Ευάγγελος ο Αντώναρος,  γνωρίζει  το σπουδαίο έργο του Καραμαν  Αλί.  Η προσήλωση του  Αρβανιτόπουλου στον Καραμαν- αλί είναι και η αιτία του μίσους του για τον Πελεγρίνη Ηθοποιό, σας το λέω καθαρά, αλλά μην το διαδώσετε παντού.  Οπως σωστά υποψιάστήκατε ο άνθρωπος μισεί οποιονδήποτε μπορεί να παίξει καλύτερο θέατρο από τον Κωνσταντίνο τον Σπαλομπριζολογέννητο και φοβάται μήπως η λάμψη του Πελεγρίνη Πρύτανη σβήσει τη λάμψη του Καραμανλή Πρωθυπουργού!

Κάποιοι, θέλοντας να υποβαθμίσουν την πολιτιστική διάσταση της σύγκρουσης, ισχυρίζονται πως το πειθαρχικό από το οποίο θα περάσει  ο  Θ Πελεγρίνης  είναι μια προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Νομίζω πως μια τέτοια συζήτηση – για την υποβάθμιση της παιδείας δηλαδή – φέρνει τα αντίθετα από τα δήθεν επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Οποιος το πιστεύει ότι η κίνηση αυτή γίνεται για την μη υποβάθμιση της παιδείας αγνοεί τους πραγματικούς σκοπούς των Ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίοι είναι απείρως σπουδαιότεροι από τη στείρα, βαρετή και αντιδραστική επιδίωξη της γνώσης!

Από όσα  είμαι σε θέση να  γνωρίζω  τα Πανεπιστήμια μας  κύριους σκοπούς έχουν   την οικονομική άνθιση πόλεων, τη διακίνηση των ιδεών, την επιβολή των ιδεών που έχουν αυτοί που είναι πιο τσαμπουκάδες, την πολιτικοποίηση μέσω των φοιτητικών παρατάξεων, τη διατήρηση της εργασίας του προσωπικού τους (ανεξαρτήτως ικανότητας ή αποτελεσματικότητας) την εύρεση εργασίας σε κάθε πτυχιούχο ανεξαρτήτως του αν υπάρχει έστω και ένας που να έχει ανάγκη τις γνώσεις που υπαινίσσεται το πτυχίο του,  και βέβαια την προσπάθεια συμπίεσης του χρονικού διαστήματος που καλύπτει ένα εξάμηνο σε μερικές μέρες… Μια προσπάθεια η οποία αν ευδοκιμήσει δεν αποκλείεται να χαρίσει στην Ελλάδα το τρίτο της Νόμπελ.

Ποτέ δεν έχω ακούσει κανένα σοβαρό άνθρωπο ή επιστήμονα   να αναφέρει ως βασικό σκοπό της ύπαρξης των πανεπιστημίων τη γνώση μόνο, και πολύ καλά κάνει, καθώς για τη γνώση υπάρχει η Wikipedia!

Συνεπώς  δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την άποψη που λέει πως η πειθαρχική δίωξη εναντίον του Θεοδόση  του Πελεγρίνη έχει περισσότερη σχέση με τον πολιτισμό και λιγότερη με την παιδεία!!!!!! Ναι,  μη γελάτε, καλέ! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο, να μιλάω σοβαράgiggle

Όσο γι αυτούς τους πονηρούς που με ύφος καταγγελτικό και πομπώδες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένας  τέτοιος  τύπος  να είναι πρύτανης, ένα μόνο έχω να τους απαντήσω:

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι δυνατόν ο Κωνσταντίνος ο Αρβανιτόπουλος να είναι υπουργός, ο Αντώνης ο Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος-  Ναπολέοντας να είναι συγκυβερνήτης, ο Αλέξης ο Τσίπρας να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης ρυθμιστής  και το κόμμα του Μιχαλολιάκου να έρχεται τρίτο στη δημοσκοπήσεις!!!!!!

PELE

One thought on “Η πειθαρχική δίωξη εναντίον του Θεοδόση του Πελεγρίνη έχει περισσότερη σχέση με τον πολιτισμό και λιγότερη με την παιδεία

  1. ναί βέβαια τί νά τήν κάνουμε τήν έπιστήμη ,αρκεί ή»τέχνη » .
    «Δέν έχει ανάγκη η Ελλάδα άπό περισυλλογή , σεμνότητα , δουλειά , προσπάθεια ,διότι , τόν κόσμο δέν τόν ανανέωσαν οι ήρεμοι έπιστήμονες ….άλλά οί έξω -νόμου » .
    Αυτά έγραφε ό Θεοτοκάς ,πνευματικός πατέρας τής γενηάς τού ’30 στό «ελεύθερο πνεύμα» .

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s