Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » … Την Ελλάδα από ότι φαίνεται δεν μπορείτε να την σώσετε, δεν αποτεφρώνετε έστω τους πεθαμένους;;;

… Την Ελλάδα από ότι φαίνεται δεν μπορείτε να την σώσετε, δεν αποτεφρώνετε έστω τους πεθαμένους;;;

161-καύση

Αγαπητοί  μου δήμαρχοι,παπάδες και λοιπά εξαπτέρυγα,

την  Ελλάδα  από ότι φαίνεται δεν  μπορείτε να τη σώσετε, δεν αποτεφρώνετε έστω τους θανώντες;
Πάνε πάνω από οκτώ χρόνια από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την καύση των νεκρών.
Σιγά- σιγά βγήκαν και τα διατάγματα, οι εγκύκλιοι, οι περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εξαγγελίες έγιναν, υποσχέσεις δόθηκαν (θυμάμαι του Μπουτάρη), αποφάσεις ψηφίστηκαν… αλλά  υλοποίηση , πράξη καμμιά.

Αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα ούτε ένα (1) αποτεφρωτήριο! Όχι σε λειτουργία – ούτε καν υπό κατασκευή. Ακόμα,  οι ξένοι και οι συμπολίτες μας που  το εκδηλώνουν σαν  τελευταία  τους επιθυμία ξοδεύουν και τους … «ταξιδεύουν»  στην Ιταλία ή τη Βουλγαρία!

Ξέρω, υπάρχει η παντοδύναμη Εκκλησία μας που επισήμως βέβαια δεν έχει καμία αντίρρηση, αλλά υπογείως σαμποτάρει και υπονομεύει – όπως έκανε σε εκείνη την άθλια υπόθεση του Μαρκόπουλου.

Το θέμα σίγουρα έχει πολλές πτυχές, αλλά  στην Ελλάδα το 2013 όταν απαγορεύεται το δικαίωμα της επιλογής ανάμεσα στην ταφή και την καύση , τι θα εμποδίσει κάποιον να μας συγκρίνει με το θεοκρατικό Ιράν και τους αγιατολάχους;;;

Όσοι διαφωνούν με την καύση δεν έχουν μόνο μια αντίθετη φιλοσοφική γνώμη αλλά υπερασπίζονται και τα οικονομικά συμφέροντα που συνυπάρχουν με την ταφή (μνημόσυνα, τρισάγια, κοράκια …κτλ)  Η αλήθεια είναι πως  κάποιοι μακροπρόθεσμα θίγονται επαγγελματικά αλλά τι να κάνουμε; Τα οικονομάνε όμως από άλλες δέκα μεριές!!! Παπούλη μου  είναι απόδειξη μέγιστου φαρισαϊσμού από την μια να δείχνεις ότι νοιάζεσαι για τον άνθρωπο ( την σωτήρια της ψυχής του και άλλα τέτοια σχετικά ) και από την άλλη να μην του δίνεις  το δικαίωμα τις επιλογής!

Εξάλλου θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές δεκαετίες για να δούμε το 10% να επιλέγουν την καύση έτσι θα έχετε όλοι εσείς …  «ψωμί» για αρκετό καιρό ακόμη. Βλέπετε έχετε καταφέρει να βάλουμε την θρησκεία παντού στη ζωή μας στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο σύνταγμα, και πράγματα που έχουν περάσει στη συνείδηση του λαού αιώνες τώρα δεν βγαίνουν έτσι απλά με ένα προεδρικό διάταγμα.

Αγαπητοί δήμαρχοι , παπάδες και  λοιπά εξαπτέρυγα, αν δεν είστε σε θέση να υλοποιήσετε ένα εντελώς απαραίτητο έργο που θα σας αποφέρει και σημαντικά οφέλη (αποσυμφόρηση νεκροταφείων, έσοδα, κύρος), πώς, παρακαλώ, θα σώσετε την Ελλάδα;

Πώς θα τη βοηθήσετε να βγει από την επώδυνη κρίση, όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε αυτό που χιλιάδες συνάδελφοί σας κατασκευάζουν και λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο;

Πριν λοιπόν φτιάξετε συνδοιασμό εσεις οι.. Δημαρχόυκοι  – δείξτε μας ότι μπορείτε να ανορθωθείτε πάνω από συνθήκες και δικαιολογίες!

Αλλιώς, προσωπικά, σας υπόσχομαι τη μουντζούρα και τη μαυρίλα της αιθάλης έως τελικής πτώσεως….

Οσο για μένα , όταν θα έρθει εκείνη η ώρα,  έχω αφήσει  σαφή και ρητή «εντολή »

Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθει!     στο συζυγάτο  μου να με  ‘κάψει»   και τη στάχτη μου να τη σκορπίσει  στο Αιγαίο   -οχι θα τον αφήσω νομίζετε να κάνει ανενόχλητος τα μπάνια του στη Μύκονο- giggle

Advertisements

2 thoughts on “… Την Ελλάδα από ότι φαίνεται δεν μπορείτε να την σώσετε, δεν αποτεφρώνετε έστω τους πεθαμένους;;;

  1. πονάει αυτή η ιστορία πολύ όλους εμάς που έχουμε την ίδια θεώρηση των πραγμάτων και ταυτόχρονα έχουμε αγαπημένους σε νεκροταφεία.
    Κι ίσως το πιό βάρβαρο απ’ όλα, να είναι η ασελγής πράξη της εκταφής της σορού και η μεταφορά των οστών σε οστεοφυλάκειο. Κι αν είσαι τυχερός, διότι η «κλίκα» έχει εφεύρει και το χωνευτήριο το οποίο είναι ακόμα πιό αποτρόπαιο.

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s