Αρχική » ΚΑΙΡΟΣ » Η … ασπροφορεμένη Πόλη

Η … ασπροφορεμένη Πόλη

πολη

Η Πόλη δεν χάνει ποτέ την μαγεία της.  Είτε  είναι καλοκαίρι με την αφόρητη της ζέστη,  είτε   είναι χειμώνας το να βρεθεί κανείς εδώ είναι σαν σ΄  ένα όνειρο. .

Σήμερα το σκήνικο στην Πόλη άλλαξε και αυτή φόρεσε την άσπρη φορεσιά της. Ντύθηκε  στα άσπρα και όλοι εμείς  οι   φαν της  να  ‘μαστε  να ζαχαρώνουμε με την γοητεία της!

Με το που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες  του   χιονιού, ζωγραφίστηκαν και τα πρώτα χαμόγελα στα χείλη, φαντάζομαι. Χιονίζει φώναξαν τα κορίτσια και έτρεξαν στο παράθυρο. Για  κάποιους που πιθανά ζουν στην κεντρική Ευρώπη είναι κάτι φυσιολογικό. Για τους γνήσιους Πολίτες όμως  πιστεύω θα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ο Βόσπορος στα χιόνια! 🙂
Βέβαια να αναφέρω ότι όταν αρχίζει να χιονίζει στην Πόλη επικραττεί ένα χάος στους δρόμους. Οι μετακινήσεις είναι ούτως ή άλλως μεγάλες. Με τα χιόνια το να πάει ή να γυρίσει κανείς στην δουλειά του μετατρέπεται σε μεγάλη δοκιμασία.

Ισκερ1

Μποτιλιαρίσματα και αναμονή στις κλειστές λεωφόρους για 3-4 ώρες δεν αποτελούν εξαίρεση.Το πέρασμα απο τις γέφυρες του Βοσπόρου νωρίς το πρωί ή το απόγευμα είναι η κορύφωση της δοκιμασίας. Είναι η μέρα που αντ’αυτού καλύτερα να είναι κανείς κάπου αραχτός και να απολαμβάνει αυτήν την διαφορετική όψη της Πόλης.

iskar04

Η γέφυρα του Βοσπόρου στο βάθος

Δύσκολο να περιγράψει κανείς την ομορφιά τούτου του τόπου –

Το χιόνι βγάζει πάντα το μικρό παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Βλέποντας ξανά τις προηγούμενες φωτογραφίες,ο έρωτας μου για την Πόλη φουντώνει ακόμη περισσότερο.Τελικά αυτό είμαι… ένα μικρό,ερωτευμένο παιδί. –

2 thoughts on “Η … ασπροφορεμένη Πόλη

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s