Αρχική » FAIRY TALES » A Chistmas Carol

A Chistmas Carol

christmas-carol4

Παραμονή Χριστουγέννων, 1843, στη Βικτωριανή Αγγλία… Ο σπαγγοραμένος και τσιφούτης Εμπενίζερ Σκρουτζ, μισεί τα Χριστούγεννα!! Υποστηρίζει πως είναι μια απάτη και μισεί ακόμη και τους ανθρώπους που είναι χαρούμενοι τις γιορτές. Εκμεταλλεύεται τον φτωχό και εργατικό υπαλληλάκο του, Μπομπ Κράτσιτ, βάζοντάς τον να δουλεύει όλη μέρα, πληρώνοντάς τον ελάχιστα.. Την Παραμονή, όταν ο Σκρουτζ πηγαίνει σπίτι του, το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϋ, εμφανίζεται μπροστά του, προσπαθώντας να του εξηγήσει πως αν δεν αλλάξει τρόπο και στάση ζωής, θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν…

spirit-of-present1

Έτσι, 3 πνεύματα, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, θα επισκεφτούν τον ξεροκέφαλο Σκρουτζ και θα προσπαθήσουν να ζεστάνουν την καρδιά του, δείχνοντάς του τα λάθη στη ζωή του και προτρέποντάς τον να αλλάξει τη διαγραφόμενη πορεία του…

Θα αλλάξει ο Σκρουτζ;…

Ο Τσαρλς Ντίκενς, έγραψε τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία το 1843 και συγκεκριμένα εκείνες τις ημέρες στην Αγγλία επικρατούσε ένας απίστευτος παγετός..
Ο Ντίκενς συνδύασε τον καιρό με τα Χριστούγεννα στο βιβλίο του και μάλιστα λέγεται πως γι’ αυτό, τα Χριστούγεννα, για όλο τον κόσμο, είναι για κάποιο λόγο, συνδεδεμένα με το χιόνι. Ο συγγραφέας, βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, όταν έγραφε τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, είχε αγαπήσει πάρα πολύ το βιβλίο του όταν το έγραφε και είχε ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Λέγεται πως πλήρωσε ο ίδιος τα χρήματα για να εκδοθεί το βιβλίο, ενώ απαίτησε η τιμή του να είναι εξαιρετικά χαμηλή, ούτως ώστε όλοι οι άνθρωποι (οι περισσότεροι φτωχοί δυστυχισμένοι εκείνη την εποχή), να μπορούν να το αγοράσουν.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία κυκλοφόρησε ακριβώς μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Μπορεί τα έσοδα του βιβλίου για τον Ντίκενς να ήταν λίγα, η επιτυχία όμως ήταν τεράστια. Και πόσο μάλλον η χαρά που έδωσε ο ίδιος σε όλους τους ανθρώπους, εκείνη την άθλια εποχή..
Τρυφερή, αγαπημένη, οικογενειακή, μοναδική ιστορία..

Advertisements

One thought on “A Chistmas Carol

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s