Αρχική » FAIRY TALES » Τo χαμένο παραμυθάκι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τo χαμένο παραμυθάκι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

img028

Γράφτηκε το Χειμώνα του 1820 αλλλά η ύπαρξη του δεν ανακαλύφτηκε παρά μόνο τον  Οκτωβρη του 2012!  Το χειρόγραφο του, προηγουμένως άγνωστου παραμυθιού,  του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την ονομασία «Κερί από λίπος» (Τallow Candle) εντοπίστηκε από ένα  Δανό ερευνητή  στο κάτω μέρος ενός κουτιού χωμένο ανάμεσα σε άλλα χαρτιά!

Το «Κερί από λίπος», είναι  ένα από τα πρώτα παραμύθια, ίσως και το πρώτο του Άντερσεν και κάνει λόγο για ένα παραμελημένο κερί, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατανοεί τον προορισμό του και αργότερα, κατά την ανάφλεξή του, αντιλαμβάνεται το φως της εσωτερικής του ομορφιάς….

hc_andersen

Στα ελληνικά  κυκλοφορεί  μεταφρασμένο με τίτλο  » Το Σπαρματσέτο»   ( click if you wish to read ) .

Η μετάφραση έχει γίνει απο την Χριστίνα Μαρκουλάκη ,τον δημοσιογράφο και συγγραφέα  Κώστα  Στοφόροκαι  είναι απίθανα εικονογραφημένο απο τη Στεφανία Βελδερμίδη .

Download the ebook: www.openbook.gr/2013/06/andersen.html

Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο Άντερσεν έγραψε το παραμύθι αυτό, όταν σπούδαζε στο σχολείο, το 1820.. Μάλιστα, το χειρόγραφο, που βρέθηκε είναι, κατά τη γνώμη τους, το αντίγραφο του αρχικού κειμένου. To χειρόγραφο είναι αφιερωμένο στην κυρία Μπάνκεφλοντ, που εκτιμάται ότι είναι μια χήρα που επισκέπτονταν ο συγγραφέας όταν ήταν παιδί για να της δανειστεί βιβλία.

Αξίζει να θυμόμαστε, πως, ο μεγάλος παραμυθάς γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 22 χρόνων, δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.
Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Οντένσε, που τον κάλεσε στα 1867.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.
Έγραψε εκατοντάδες παραμύθια, τα οποία μέχρι καί σήμερα, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες απο 100 γλώσσες, σε όλο τον κόσμο!!

Πηγή:  bbc.co.uk  και  Haffington post

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s