Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη ….

Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη ….

τζακι σαντα

Τα σενάρια της ζωής για τον Αη Βασίλη είναι πολλά όπως ότι το όνομά του δεν είναι Βασίλης, αλλά   «Νικόλας» , «Περ Νοέλ»,  «Χοτέισο», Σάντα Κλάους για τους Γάλλους, ο «Σίντερ Κλάας» για τους Ολλανδούς, ο «Βάιναχτσμαν» για τους Γερμανούς, ο «Λαμ Κουνγκ Κουνγκ» (δηλαδή Καλός γερο-πατέρας) για τους Κινέζους, ενώ στην Ουκρανία όλοι περιμένουν τον «Παγωμένο Πατέρα», που συνοδεύεται από το «Κορίτσι – Νιφάδα» κ.α
Η φήμη του διαδόθηκε μέσα στους αιώνες τόσο όσο χρειαζόταν για να αποκτήσει ισχυρή εμπορική αξία.

Προσωπικά του έστειλα e-mail (   » Γλυκιέ μου  Santa,  αυτό το χρόνο σε παρακαλώ πολύ θα ήθελα έναν «χοντρό» τραπεζικό λογαριασμό και ένα «λεπτό» κορμί…. Και μην τα μπερδέψεις όπως έκανες τον προηγούμενο χρόνο  σε παρακαλώ! Φιλάκια .  Αντί  να μου  φέρει το  ..χοντρό λογαριασμό    έβαλε τη Βάσω  χτες  να μου μιλήσει  για  5:2  fasting  ( το  τελευταίο trend to keep fit!

Λες να μην υπάρχει Santa? ( όπως πιστεύουν οι περισσότεροι😉
Αν έκανα το λάθος να συμφωνήσω, ίσως και να ακύρωνα τις γλυκιές αναμνήσεις της παιδικής τρυφερής μου ηλικίας. Τότε που οι γονείς μας παίρνανε δώρο και  μάλιστα όλοκληρο μισθό τα Χριστούγεννα  και η  επίσκεψη στο «Μινιόν» είχε  επετειακό χαρακτήρα και  η αγορά μιας κούκλας El Greco μορφή επένδυσης!

Τώρα που τα πιτσιρίκια διαχειρίζονται με άνεση έναν ωκεανό πληροφοριών, τώρα  που τα παιχνίδια δεν έχουν την αξία του παρελθόντος, τώρα που τα παιδιά  έχουν αναπτύξει μια απίθανη κριτική σκέψη, τι απομένει  στους μεγάλους πέρα από μία ειλικρινή απάντηση για το αν υπάρχει ο Αγιος Βασίλης;


« Ψεύτρα,  
τα δώρα μου τα φέρνεις εσύ με τον μπαμπά κι όχι ο Αγιος Βασίλης, και τα ψωνίζετε απο το jumbo ( είδα εγώ τη σακούλα) , σωστά; Μαμά, ομολόγα, υπάρχει Αη Βασίλης

Επειδή δεν συνηθίζω να λέω ψέματα της απάντησα  «διπλωματικά» :

Ναι, εμείς τα φέρνουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει Αγιος Βασίλης, δεν τον έχω δει ποτέ. Επειδή, όμως, δεν τον έχω δει, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει».

Τα σενάρια ζωής γι’ αυτόν τον μυστηριώδη τύπο – τον αγαπημένο όλων των παιδιών-   είναι πολλά.

Οπως ότι το όνομά του δεν είναι Βασίλης, αλλά Νικόλας. Οτι μπαινόβγαινε στις φυλακές κι ότι τον σάπιζαν στο ξύλο οι Ρωμαίοι. Δεν ήταν χαριτωμένος γεράκος, αλλά ένας ξερακιανός παπάς από τα Μύρα της Λυκίας στην Τουρκία που ορφάνεψε νωρίς. Φτωχό δεν τον λες.         Οι γονείς του τού άφησαν μεγάλη κληρονομιά. Δεν την έφαγε, αλλά βοηθούσε στα κρυφά όποιον είχε ανάγκη.

Δεν θέλει πολλή σκέψη το γιατί η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της γης. Τα λείψανά του βρίσκονται στην Ιταλία. Κάτι ναυτικοί, λένε, τα βούτηξαν από τους Τούρκους οι οποίοι μέχρι σήμερα ζητούν την επιστροφή τους καθώς θεωρούν δικό τους τον «πατέρα των Χριστουγέννων».
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι τον Βασίλη όντως τον έλεγαν Βασίλη.    Δεν ήταν Αγιος, αλλά Μέγας. Γεννήθηκε στην Καππαδοκία και ήταν ο εμπνευστής του πρώτου «κινήματος» αλληλεγγύης. Ξερακιανός με γαμψή μύτη και αυτός. Πέθανε την 1η Ιανουαρίου του 379 κι από τότε αυτή η μέρα θεωρείται ευλογημένη.
Οι Γάλλοι τον φωνάζουν «Περ Νοέλ», οι Ολλανδοί «Σίντερ Κλάας», οι Γερμανοί «Βάιναχτσμαν», οι Κινέζοι «Λαμ Κουνγκ Κουνγκ», οι Γιαπωνέζοι «Χοτέισο», οι Ιταλοί «Babbo Natale»… και τα στελέχη της Coca Cola πίνουν νερό στο  όνομά του!

santa9
Η φήμη του διαδόθηκε ανά τους αιώνες τόσο όσο χρειαζόταν για να αποκτήσει ισχυρή εμπορική αξία. Τη δεκαετία του 1920 η Coca Cola βγάζει τις πρώτες διαφημίσεις «κοινής συνεργασίας» μαζί του. Η εμφάνισή του μέχρι τότε παρέμενε πιστή στο πνεύμα του Thomas Nast, ενός ιστορικού σκιτσογράφου που τον ήθελε υπέρβαρο, γέροντα με αχτένιστη γενειάδα, ρυτιδιασμένο, με το ένα χέρι να κρατά δώρα και με το άλλο να καπνίζει πίπα.
Τη δεκαετία του 1930 οπότε και η Coca Cola αποφασίζει να μετατρέψει το αναψυκτικό σε «οικογενειακό ποτό», τον εκμεταλλεύεται για να πείσει τα πιτσιρίκια πως τα ανθρακούχα Χριστούγεννα είναι καλύτερα!

Coca-Cola-Art_MakeItReal_Santa1
Τον έδωσε περιέλαβε ο ζωγράφος Fred Mizen, τον έντυσε  στα κόκκινα, τον χτένισε , του έκοψε το κάπνισμα , του έριξε   και μία λεύκανση στα δόντια και νατον με νέο  look,

Ο Stephen Wagner, ερευνητής ανεξήγητων φαινομένων που ζει στη Νέα Υόρκη, εδώ και χρόνια έχει ανοίξει μία μεγάλη κουβέντα για το αν υπάρχει ο Αγιος Βασίλης: «Πολλοί αναφέρουν ότι τον έχουν δει. Ψευδαίσθηση ή πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων;»

Ο Wagner δέχεται και επιστολές! Οπως αυτή της 14χρονης Alex Η., από το Μπρίστολ της Αγγλίας:  – «Παραμονή Χριστουγέννων. Ολοι στο σπίτι κοιμούνταν εκτός από μένα. Τα μεσάνυχτα άκουσα βήματα στο σαλόνι. Φοβήθηκα, αλλά κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Είδα έναν γιγαντόσωμο άνδρα με δώρα. Δεν πλησίασα. Πίστευα ότι θα θυμώσει. Το πρωί το είπα σε όλους. Κανείς δεν με πίστεψε»…

diarriktisaivasilis
Η μαθηματικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια παιδιά στον κόσμο., άρα ο Αη Βασίλης πρέπει σε 31 ώρες να επισκεφτεί 91.800.000 σπίτια (δηλαδή 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο). Για κάθε σπίτι έχει μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να βουτήξει στην καμινάδα, να τοποθετήσει τα δώρα, να φάει κάτι και να φύγει. Για να προλάβει το έλκηθρο πρέπει να τρέχει με 650 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή 3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου. Αν για κάθε παιδί κουβαλά ένα μεσαίου μεγέθους δώρο, το έλκηθρο μεταφέρει 321.300 τόνους. Δεν μετράμε τον υπέρβαρο Αγιο.  Δεδομένου πως ένας κανονικός -όχι ιπτάμενος- τάρανδος σηκώνει μέχρι 300 κιλά, χρειάζονται 214.200 τάρανδοι για το έλκηθρο. Τελικό βάρος: 353.430 τόνοι! 353.430 τόνοι που κινούνται με 650 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν τεράστια αντίσταση αέρος. Οι πρώτοι τάρανδοι θα αρχίσουν να θερμαίνονται επικίνδυνα. Το πρώτο ζευγάρι ταράνδων θα εκτοξεύει 14,3 τετράκις εκατομμύρια τζάουλ ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Θα αναφλεγεί ακαριαία παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους σε μία αλυσιδωτή εκκωφαντική έκρηξη. Ολοι τους θα εκραγούν σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εν κατακλείδι, ο Αγιος Βασίλης θα είχε αποτεφρωθεί πριν το…..

«χο χο χο» του !

santa

Τελικά  η παραπάνω μαθηματική διάψευση της ύπαρξής του αποδείχτηκε μούφα διότι ο Αϊνστάιν υποστήριζε πως ο χρόνος είναι ελαστικός. Μπορεί  λοιπόν να εκταθεί και να συρρικνωθεί μέσω της πολύ γρήγορης κίνησης!  Αν στον ισχυρισμό Αϊνστάιν συμπεριλάβουμε την πιθανότητα ο Αγιος Βασίλης να μην είναι ένας, αλλά πολλοί, φτιάχτηκε το τέλειο σενάριο …

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  λοιπόν και  μην απογοητεύεσαι !

  Ισως….

ποτέ δεν ξέρεις …

  εκεί που δεν το περιμένεις …

μπορεί να  δεις να φεύγει νύχτα με έλκηθρο

από κάποια γωνιά ο Λαμ Κουνγκ Κουνγκ!

χοχοχοχο

what a crock’ o  shit   .. we all work  for  Santa Clauss

we ‘had enough

he better quit!

Samaras-santa-claus-waving-a-bell

Stick your Christmas up your arsh , Antonis Samaras!

Advertisements

3 thoughts on “Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη ….

  1. Μόνον και κούκλες ελ γκρεμό…τι μου θυμίσει τώρα, βρε Λιακαδιτσα! Υπήρχαν και αυτές οι εποχές…Πολυ ωραίο το κείμενο σου, να σαι καλα!

  2. Παράθεμα: Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη….(τα ανθρακούχα Χριστούγεννα είναι καλύτερα!) | Paganeli

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s