Αρχική » ΘΕΩΡΙΕΣ » Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές

9t7d15mt

Ο κακός μας ο καιρός! Παντού στον κόσμο  κακοκαιρία και καταστροφές .

Ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, ο κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χώκινγκ, προβλέπει το τέλος του κόσμου. Όμως το  σκεπτικό του Χώκινγ, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά καιρούς  είναι,   ότι η Γη είναι ένας πολύ εύθραυστος πλανήτης για να αντέξει την «πολιορκία» που δέχεται από την ανθρωπότητα!

– «Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για την ανθρωπότητα» δήλωνε ο Χόκινγκ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

– «Δεν θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια χωρίς να φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη». δήλωνε  λίγο αργότερα Αυτά είχε δηλώσει ο 71χρονος τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μίας διάλεξης στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής Cedars-Sinai.

Σήμερα, ο Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τον αστρονόμο Μάρτιν Ρις είναι επικεφαλής μίας ομάδας  επιστημόνων από τα γνωστά και αναγνωρισμένα διεθνώς Πανεπιστήμα Cambridge, Oxford, Imperial, Harvard και Berkeley με βλέψη τη δημιουργία μιας  λίστας  με πιθανούς κινδύνους που θα σήμαιναν το τέλος του πλανήτη μας.

Επιμένουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές, αλλά η… ίδια η ανθρωπότητα. Δεν εκφράζονται φόβοι δηλαδή, για τσουνάμι, σεισμούς ή αστεροειδείς αλλά για κυβερνοεπιθέσεις ή έλλειψη τροφής!!!!!!!!!

Ο Λόρδος Ρις σε ομιλία του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Φυσικής στο Newcastle δήλωσε ότι το κοινό και οι πολιτικοί χρειάζονται τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για σενάρια μικρού ρίσκου που μπορεί ξαφνικά να γίνουν πραγματικότητα με τεράστιες συνέπειες.

Xαρακτηριστικά λένε οτι  –  «Στις ανεπτυγμένες χώρες φοβόμαστε πολλές φορές κινδύνους της καθημερινής ζωής, όπως αεροπορικά δυστυχήματα, καρκινογόνες ουσίες στο φαγητό (…) Ωστόσο είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ’ όσο φανταζόμαστε. Μου φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για σενάρια που θα προκύψουν ξαφνικά, όπως η οικονομική κρίση που ξεκίνησε  το 2008 και κρατάει ακόμα ανάστατο  όλον τον κοσμο!

Από την αλλη ο καθηγητής David Spiegelhalter  (του Cambridge)  είναι της άποψης  ότι η αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και οι σύνθετες δομές των δικτύων μπορεί να κάνουν την κοινωνία ευάλωτη! – «Χρησιμοποιούμε διαδικτυακά συστήματα για τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι την προμήθεια τροφίμων και τις τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή σαμποταριστεί» ( λέει)

Κάπου διάβασα και μια  Μελέτη των Υπαρκτών Κινδύνων!Τα σενάρια που εξετάζονται είναι το πόσο η ανθρωπότητα κινδινευει να εξαφανιστεί από  α)κυβερνοεπιθέσεις με τρομοκρατικά «όπλα» ιούς και μικρόβια που ενδεχομένως εχουν αναπτυχθει σε εργαστήρια, β) έλλειψη τροφής, γ) πανδημία δ)  κακόβουλο λογισμικό  κυρίως   και όχι τόσο η καταστροφή από την κλιματική αλλαγή….

Τα σχόλια όλα δικά σας … εγώ σας μετέφερα τις απόψεις τους.. Εσείς μπορείτε  να συμπληρώσετε ποιον κατά την άποψη σας θεωρείτε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα μας.

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s