Αρχική » ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ » Τα χάλια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μας

Τα χάλια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μας

εθνικο αρχαιολογικο μουσειο

-Εεεπ, κυρίες, πού πάτε;
-Εδώ, να προλάβουμε την ξενάγηση που αρχίζει στις 12.
-Περάστε πρώτα να κόψετε εισιτήριο.
-Μα η ουρά είναι τεράστια και θα έχει τελειώσει η ξενάγηση. Άλλωστε εκεί που το διαβάσαμε, στο Αθηνόραμα, έλεγε για δωρεάν είσοδο και σήμερα Παρασκευή και αυτό το Σαββατοκύριακο.
-Το Αθηνόραμα γράφει ό,τι θέλει.
-Κι εσείς γιατί δεν τους στέλνετε μια διόρθωση να τη βάλουν τουλάχιστον στην ιστοσελίδα τους;
-…

Τα αποσιωπητικά σημαίνουν ότι δεν τον ένοιαξε καν τον κύριο, που με σταμάτησε από το να παρακολουθήσουμε κάτι που φαινόταν πολύ καλή ιδέα.
Να μας δείξουν μερικά πράγματα, να μας τα εξηγήσουν και τις επόμενες δυο ημέρες να περιηγηθουμε και να δούμε μόνες μας, με τη θέλησή μας, χωρίς να είμαστε μαθήτριες και να μας έχουν σύρει κυριολεκτικά μέχρις εκεί ενώ εμεις άλλα θα θέλαμε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

Έτσι βγήκαμε έξω διότι δεν είχαμε καμμια όρεξη να καθίσουμε τόση ώρα στην ουρά, να χάσουμε τα περισσότερα από όσα θα έλεγαν και να βλέπουμε εν τω μεταξύ και το απαίσιο εκδοτήριο εισιτηρίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, που είναι σίγουρα ο κλώνος των εκδοτηρίων στα Κ.Τ.Ε.Λ. του Κηφισού.

Γενικά οι άνθρωποι που διοικούν αυτόν τον τόσο σπουδαίο για τη χώρα οργανισμό είναι στα μαχαίρια φαντάζομαι με πολλούς και πολλά. Με την πιο στοιχειώδη αισθητική, με τον Δήμο Αθηναίων, με τους κηπουρούς, με αυτόν που βάφει τις πόρτες, με τα φυτά και τα δέντρα. Και όμως εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται εδώ και βγάζουν και φωτογραφία στην είσοδο και θα έπρεπε να είναι η ωραιότερη «πόρτα» της Αθήνας.

Με την αισθητική έχουν τσακωθεί αφού επιτρέπουν σε αυτοκίνητα και μηχανάκια (των υπαλλήλων;) να βρίσκονται αραγμένα μπροστά στο Μουσείο ενώ υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης πίσω.
Με τον Δήμο φαντάζομαι, αφού η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, έχει τραβηχτεί όχι πολύ πρωί (11 π.μ.) και όχι Σάββατο ή Κυριακή που ας πούμε είχε προηγηθεί πάρτι ναρκομανών (τα τζάνκια είναι το άλλοθι των πάντων στην Αθήνα. Αυτοί μόνο βρωμίζουν, εμείς οι άλλοι τίποτα).

Δεν ξέρω τίνος αρμοδιότητα είναι τα παρτέρια γύρω από το Μουσείο αλλά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και αν είσαι διευθυντής σε αυτό κάτι κάνεις ή επιτέλους δένεσαι σε ένα από τα δέντρα που ακόμη υπάρχουν μέχρι να έλθει ο υπεύθυνος να κάνει κάτι.
Και αν ο κήπος είναι άλλου μπαξεβάνη, η σιδερένια πόρτα στην Αβέρωφ και τα κάγκελα μάλλον είναι του Μουσείου. Και, εκτός του ότι μένει ανεξήγητα κλειστή την ημέρα (πού να την ανοίγουμε και να την κλείνουμε καθημερινά τα βράδια) έχει μάλλον να βαφτεί από τότε που την τοποθέτησαν.

Φαντάζομαι πως ο Π. Παναγιωτόπουλος  που ως Υπουργός Πολιτισμού,  βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, χύνοντας ποτάμια ιδρώτα για τον Πολιτισμό θα περάσει και από την οδό Πατησίων και θα διαπιστώσει τη φρικτή κατάσταση, του πρώτου, στα χαρτιά τουλάχιστον, Μουσείου της Ελλάδας και  θα επιληφθει του θέματος !

 

Advertisements

One thought on “Τα χάλια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μας

  1. Παράθεμα: Ψωροκώσταινα. | toufekiastoskotadi

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s