Αρχική » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » «Γιαλαντζί γιατρός » ο δ/ντης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου!

«Γιαλαντζί γιατρός » ο δ/ντης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου!

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, επειδή αποκαλύφθηκε ότι το πτυχίο του ήταν  ολίγον τι …  πλαστό.

Ι ΚΑστανης
Την υπόθεση είχε καταγγείλει από τον περασμένο Ιανουάριο ο δήμαρχος του νησιού, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και μέχρι σήμερα ο εν λόγω «γιατρός» παραμένει άφαντος.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Καστάνη, ο οποίος είχε πλαστό πτυχίο από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, το οποίο κατάφερε να πιστοποιήσει μέσω του ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά και να φτάσει, με την χρήση του, έως τη θέση του διευθυντή στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου.

Οι τίτλοι σπουδών του είχαν κατατεθεί στο υπουργείο Υγείας από το 1999 και ο «γιατρός» διατελούσε ανενόχλητος μέχρι σήμερα τα καθήκοντά του. Η απόφαση του διορισμού του γιατρού-μαϊμού στη διεύθυνση του Κέντρο Υγείας της Σκύρου δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας του υπουργείου.

Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν, καθώς φέρεται ότι κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο!!!!!!!!

Το πιο περίεργο απ’ όλα όμως ήταν ότι την αρχική καταγγελία έκανε πολίτης στο υπουργείο Υγείας. Μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας!!!

Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες. Ο φάκελος του υποτιθέμενου γιατρού στο υπουργείο Υγείας είχε εξαφανιστεί, ενώ ο ίδιος ο «γιατρός» δεν έχει εμφανιστεί στη θέση του από τον Ιούλιο του 2013.

doc death

Κανένας   δεν  γνωρίζει  πόσοι άνθρωποι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας με πλαστά πιστοποιητικά!  Βάζει ο άλλος τα ακουστικά να σε ακροαστεί, αλλά στην πραγματικότητα ακούει …Ρέμο!

Δεν ξέρω πώς ακριβώς μπορείς να το καταφέρεις αυτό. Όμως από τη στιγμή που συνέβη, θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και σταθερές, όπως η πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Πτυχίο; Σιγά τώρα!Μερικά πλαστά πιστοποιητικά  , πολύ μούρη, μια ιατρική ποδιά, ακουστικά και τα υπόλοιπα θα τα μάθεις πάνω στην πράξη και με το χρόνο.

Ο τύπος στη Σκύρο είχε τρία ΑΦΜ, κυκλοφορούσε με Ferrari και διέθετε διευθυντική θέση στο σύστημα υγείας. Γιατρός όμως δεν ήταν. Είχε διδακτορικό από το μεγάλο πανεπιστήμιο της λαμογιάς. Δεν θέλω, απλώς, να τον γνωρίσω. Θέλω να μάθω τα πάντα για αυτόν. Από ανάλυση ούρων μέχρι εξέταση DNA. Και κυρίως θέλω να μου πει πώς στο διάολο το έκανε. Δηλαδή, αν εμφανιστώ εγώ τη Δευτέρα με ένα πτυχίο ιατρικής στο χέρι, θα με πάρουν για αγροτικό; Δεν υπάρχει ένα σύστημα διασταύρωσης με τις ιατρικές σχολές; Βέβαια δεν αποκλείεται ο τύπος να έχει καλύτερη κατάρτιση και από καθηγητή – εκτός από απατεώνας είναι και ιδιοφυία, μην το ξεχνάμε αυτό.

Κατά πάσα πιθανότητα ο τύπος πλαστογράφησε ιταλικό πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα κατέθεσε στοΔΙΚΑΤΣΑ  όπου και αναγνωρίστηκαν. Εδώ, βέβαια, εγείρεται ένα σοβαρό θέμα: οι άνθρωποι που τα μετέφρασαν, τα παρέλαβαν και τα επικύρωσαν, δεν κατάλαβαν ότι είναι πλαστά; Αλήθεια πόσο δύσκολο λκαι πόσο χρονοβόρο είναι να  διασταυρώσουν με τις αντιστιχες γραμματείες των Πανεπιστημίων τα ονόματα των  δηλωθέντων πτυχιούχων ;;

Μετά προκύπτει και άλλο ερώτημα: οι συνάδελφοί του δεν υποψιάστηκαν ότι πρόκειται περί απατεώνoς ολκής; Όχι, δεν το κατάλαβαν. Και ξέρετε γιατί; Διότι, όπως μου είπε  κάποιος  φίλος νοσοκομειακός γιατρός, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο (στο δημόσιο σύστημα υγείας)  γιατρού που δεν  ξέρει τι του γίνεται!

Γιατροί που έφεραν πτυχία από Βουλγαρία και Ρουμανία, χώρες που, αν θέλεις, μπορείς να βρεις τον τρόπο για να παρακάμψεις εξετάσεις και άλλα κουραστικά τινά! Και πρόκειται για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χορηγούν τίτλους τους οποίους, φυσικά, αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος μέσω του ΔΙΚΑΤΣΑ ή όπως αλλοιώς το λένε τώρα.( αυτό το ίδιο που δεν αναγνωρίζει σαν ισότιμους τίτλους από εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής γιατί δεν είναι δημόσια αλλά  είναι μη κερδοσκοπικά ιδρύματα  ιδιωτικού χαρακτήρα!)

Μέχρι κι εμείς οι γιατροί, είμαστε τόσο συνηθισμένοι να βλέπουμε συναδέλφους που είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, που δεν μας ενδιαφέρει αν έχουν πτυχίο… Έχουμε δει τόσους που έχουν έγκυρο πτυχίο και είναι αδαείς, ώστε το να μου λες ότι έχεις τίτλους σπουδών, δεν πιστοποιεί καμία ιατρική γνώση». ( μου ομολόγησε ο  φίλος  μου, χαρακτηριστικά)

Η ελληνική ύπαιθρος είναι σπαρμένη με ιστορίες γιατρών που ήρθαν από Βουλγαρία και Ρουμανία, εντελώς ανίδεοι, και τοποθετήθηκαν σε αγροτικά ιατρεία ως εν δυνάμει «δολοφόνοι».

 

«Έκανα αγροτικό με συνάδελφο που είχε πτυχίο από βαλκανική χώρα. Δεν ήξερε ούτε πού πέφτει η καρδιά, δεν την εμπιστευόμουν ούτε να βάλει θερμόμετρο. Και όμως, είχε ένα ύφος επιμελήτριας που ψάρωνε τους επισκέπτες. Εννοείται ότι εργάζεται στο ΕΣΥ νομιμότατα με όλες τις σφραγίδες…»

Το πρόβλημα, τελικά , δεν είναι  μόνο τα πτυχία. ( το τυπικό προσόν)  Είναι η επάρκεια γνώσεων ( το σουσιαστικό προσόν) και η ορθή ή όχι  αξιολόγηση των γιατρών που μπαίνουν στο σύστημα υγείας.

 

Αυτή τη στιγμή  ελέγχονται υποτίθεται τυπικά τα πτυχία για τη γνησιότητά τους.
Από την πλευρά του, , ανέφερε ότι «έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι όσων εργάζονται στο Υπουργείο Υγείας» και συμπλήρωσε:

«Πέραν των πτυχίων ελέγχουμε και τα απολυτήρια λυκείου. Έχουμε και πλαστότητες απολυτηρίων λυκείου σε κάποιες περιπτώσεις. Ήδη, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες. Έχουν και ποινικές ευθύνες. Έχουν αποσταλεί στον εισαγγελέα αυτές οι περιπτώσεις. Θα τελειώσει ο έλεγχος στο τέλος του 2014 για όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς».( Δηλώνει ο Πελοπίδας Καλλίρης, γγ του υπουργείου Υγείας)

Ως το τέλος του 2014 δηλαδή αγαπητέ κ. τηλεβιβλοπώλη που υποδύεσαι τον Υπουργό Υγείας και δημοσιουπαληλίσκε μούφα διοικητικέ υπάλληλε κ. Καλλίρη αν πέσουμε πάνω σε κάποιον «μουφα » γιατρό λέτε θα προλάβουμε να σας το πουμε ε; !

 

Ρε,  να πάτε να κάνετε χαρακίρι! Aμφότεροι!

Και εσείς αλλά και αυτοί που φιλήσατε τις κατουρημένες τους ποδιές για να καθίσετε στα οφφίτσια που καθόσαστε!

Advertisements

3 thoughts on “«Γιαλαντζί γιατρός » ο δ/ντης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου!

  1. Το αδίκημα έχει παραγραφεί.
    Είναι σαν να μην έγινε ποτέ.
    Το μόνο άσχημο που άκουσα είναι ότι έκαψε την Ferrari.
    Κρίμα. ήταν ωραίο αμάξι.

  2. Και των …κοινωνικών λειτουργών το αδίκημα? Ποια είναι η δουλεια του Υπ. Υγείας? Να βγαινει μέρα νύχτα στα κανάαλια και πίσω να γίνεται της..»εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα’.; Μην αποτρελλαθούμε! Ποιός προστατεύει τον απλό πολίτη από όλους αυτούς τους αγύρτες ( υπουργούς ή δήθεν γιατρούς) ? Κράτος υπάρχει?

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s