Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » ας πηγαίνουν πιο συχνά στο κομμωτήριο και το κουρείο, μπας και αποκτήσουν μύτη & «μυρίσουν» καλύτερα το τι ό,τι συντελείται στην κοινωνία! Αλλιως να πάνε να … @@&^*@@ ( την αποκτήσουν) !

ας πηγαίνουν πιο συχνά στο κομμωτήριο και το κουρείο, μπας και αποκτήσουν μύτη & «μυρίσουν» καλύτερα το τι ό,τι συντελείται στην κοινωνία! Αλλιως να πάνε να … @@&^*@@ ( την αποκτήσουν) !

GALLOP

Φθινοπώριασε  πια και μαζί με τα πρωτοβρόχια πυκνώνουν και οι φήμες για εκλογές.  Στο κομμωτήριο, μαζί με τα πιστολάκια, ανάβουν και καταγράφονται κι όλες οι τάσεις!

Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης πάνε κι έρχονται, είναι, ακόμα, ο πλέον σύγχρονος επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος για να δεις που πάνε τα πράγματα. Χρήσιμα εργαλεία, όπως συνηθίσαμε να  λέμε τις μετρήσεις αυτές  αλλά και πολλαπλά χρησιμοποιούμενες.
Πάνε κι έρχονται, λοιπόν, ιδιαίτερα πολυπληθείς και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Υπάρχουν οι φανερές υπάρχουν και οι «κρυφές».

Κάτι σαν τις ερωμένες και τους εραστές που αν μαθευτούν  ευρέως, μια ανατροπή θα δημιουργηθεί οπωσδήποτε γι αυτό και τις κυκλοφορούν ως «διαρροές»!

Υπάρχουν βέβαια και οι «κρυφές» που δεν μας τις διαρρέουν καν γιατί κάποιοι αισιόδοξοι δημοσκόποι τις βγάζουν ονειρεμένες για τους παραγγέλοντες και δεν μας τις δείχνουν για να μην τις ματιάξουμε και τελικά …αυτοματιάζoνται .

Τώρα οι «κρυφές» δείχνουν, λέει, ότι δεν πάει και πολύ καλά  στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα για αυτό μάλλον και οι καντρίλιες γύρω από τις εκλογές, τις παροχές, τα οικονομικά πακέτα και το συνεχώς αυξανόμενο πρωτογενές πλεόνασμα…
Λοιπόν,  μεταξύ μας ομολογώ πως  προσωπικά  εκτός από τις σοβαρά τεκμηριωμένες δημοσκοπήσεις εμπιστεύομαι πολύ και τις έρευνες του κομμωτηρίου!  Εκεί, που, μαζί με τα πιστολάκια, ανάβουν οι πάσης φύσεως συζητήσεις και καταγράφονται με ακρίβεια όλες οι τάσεις.

Η ποικιλία του. .. «κομμωτηριακού »    δείγματος είναι μεγάλη  (κάθε κομμωτήριο μεσαίας τάξης έχει ένα ικανό δείγμα και κάθε μια  που χτενίζεται στο κομμωτήριο κι οχι μόνη της  αισθάνεται χαλαρά εκεί μέσα) οπότε   μαζί με τα μαλλιά της μπορεί να να κόψει και να ράψει όλα όσα απασχολούν τη ζωή της και τον περίγυρό της. …

 

Και τι λένε στα κομμωτήρια και τα κουρεία που όλοι πηγαίνουμε;Εκτός από θέματα και μαλλιών συζητιέται έντονα πια ακόμα και εκεί ότι η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο, η ανεργεία το ίδιο και  η εμπιστοσύνη μας στη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί πια αγαθό πολυτελείας,

Οι  αντοχές έχουν και τα όρια τους κι ότι ο κόσμος δε «μασάει» εύκολα πια φρούδες ελπίδες, από όπου κι αν προέρχονται.

 

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως είναι η τωρινή, οι σοβαροί πολιτικοί θα έπρεπε πάνω από όλα να έχουν απλά επαφή με την πραγματικότητα! Επίσης  να έχουν ένστικτο, οξυδέρκεια και  όραμα.

Να έχουν, με απλά λόγια, … «μύτη» και να οσφρίζονται τις ανάγκες και τις αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία, πριν έρθουν επιστημονικά οι έρευνες να τις επιβεβαιώσουν ή όχι.

Δεν γίνεται οι πολιτικοί να μην έχουν το ένστικτο του «πολιτικού ζώου» φώναζε από την αρχαιότητα ο φιλόσοφος  Αριστοτέλης.

Χρειάζονται δηλαδή έρευνες για να καταλάβει κανείς ότι όταν είμαστε οι πρώτοι στη λίστα (έρευνα του ινστιτούτου WSI) με 24% μείωση μισθών, τα τελευταία τρία χρόνια, οι αντοχές και οι ανοχές πάνε περίπατο;

Χρειάζεται δηλαδή έρευνα για να καταλάβει κανείς ότι το γνωστό show off των «επιτόπου» αρμοδίων υπουργών στο οποιο τόπο πάσχει από κάτι, δεν μετράει αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος; Πολιτική όσφρηση χρειάζεται απλώς..

 

Κι αν δεν την έχουν την μύτη ας πηγαίνουν πιο συχνά στο κομμωτήριο και το κουρείο, μπας και  «μυρίσουν» καλύτερα  το τι  ό,τι συντελείται στην κοινωνία! Αλλιως να πάνε  να … @@&^*@@  ( την αποκτήσουν) ! Ετσι ακριβώς όπως ακούστηκε !

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s