Αρχική » ΙΣΤΟΡΙΑ » Η γκάφα του Ερντογκάν και η ανακάλυψη της Αμερικής!

Η γκάφα του Ερντογκάν και η ανακάλυψη της Αμερικής!

1

Καημένε Κολόμβε! Πόσο δεύτερος ήρθες! Δεν σου έφτανε που γι αλλού ξεκίνησες κι αλλού βρέθηκες, ούτε που η ήπειρος που ανακάλυψες πήρε τελικά το όνομα  ενός άλλου θαλασσοπόρου        (του Αμέρικο Βεσπούτσι), τώρα θέλουν να σου κλέψουν τη δόξα και κάποιοι  φανατίλες Ισλαμιστές, οι Οθωμανοί !

Ο Ερντογάν «ξαναχτυπά»: Την Αμερική την ανακάλυψαν μουσουλμάνοι και όχι ο Κολόμβος.

 

ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ

Δια στόματος Ερντογκάν « Μουσουλμάνοι ναυτικοί έφθασαν πρώτοι στην Αμερικανική ήπειρο το 1178! 314 χρόνια πριν από τον Κολόμβο. » Τάδε έφη με μεγάλη περηφάνεια ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σε σύνοδο μουσουλμάνων απο τη Λατινική Αμερική την περασμένη βδομάδα στην Κων/πολη.

 

» Στο ημερολόγιο του ο Κολόμβος αναφέρει τη ύπαρξη ενός τζαμιού στην κορυφή ενός λόφου σε ακτή της Κούβας» ήταν το βασικό επιχείρημα του Ερντογκαν . Προσέθεσε δε ότι πολύ θα ήθελε και εκείνος να δει ένα τζαμί σήμερα στην κορυφή εκείνου του λόφου -αν και δεν ξέρουμε την άποψη των Κουβανών γι αυτό .

Είπε επίσης πως   «το Ισλάμ δεν ήταν μέσο  για υποδούλωση, αποικιοκρατία ή κακοποίηση! Ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν τις θρησκείες τους για να υποτάξουν ανθρώπους στη σκλαβιά , οι μουσουλμάνοι θέλουν να κερδίσουν τις καρδιές των λαών και να δοξάσουν απλά το όνομα του Αλλάχ» !

Οι δηλώσεις του ενθουσίασαν τους Τούρκους εθνικιστές και τους φτωχούς ευσεβείς Μουσουλμάνους.

Οι φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδε βάλθηκαν να βρουν και να δηλισιεύσουν    «ιστορικές αποδείξεις».

Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως το τζαμί του Κολόμβου ήταν  μια μεταφορά. Τέτοιες κάπως υπερβολικές και εξωτικές πριγραφές ήταν της μόδας στο ύφος της γραφής κατά την Αναγεννηση.Επιπλέον κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν στηρίζει την ισλαμική παρουσία στην Αμερική ( βόρεια ή νότια) πριν την άφιξη του Κολόμβου.

images

ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Ένας τόπος παγωμένος κι αφιλόξενος . Αρχαιολογικά ευρήματα στηρίζουν την παρουσία των Σκανδιναβών εκερευνητών και μετά επολικων στην Β Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο.Φαίνεται πως οι Βικινγκς πάτησαν το πόδι τους στο Ν  Κόσμο (Γροιλανδία) το 985 . Επικεφαλής ήταν ο Νορβηγός Ερικ ο Ερυθρός. Τον 11ο ειώνα έφτασαν στη Νήσο Μπάφιν στο Β Καναδά αλλά είχε τόσο κρύο ( ακόμα και γι αυτούς !)  που δεν αποτόλμησαν να εγκατασταθούν.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ιστοριοδίφες έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί , χωρίς αποδείξεις , πως οι πρώτοι Μινωίτες ( που δεν ήταν Ελληνικό φύλο) αλλα΄ήταν σίγουρα δεινοί θαλασσοπόροι πέρασαν τις Ηράκλειες Πύλες ( στενά του Γιβραλτάρ) κι εφτασαν στη Β Αμερική υποτίθεται για να εκμετελλευτούν τα τοπικά ορυχεία χαλκού.

 

ΡΩΣΟΙ

Πως ειναι δυνατόν να μην ανακάλυψαν και οι Ρώσοιμ πρώτοι,    την Αμερική όταν μόνο 82 χλμ  χωρίζουν την Αλάσκα από τον Βερίγγειο Πορθμό!

 

ΒΑΣΚΟΙ και ΑΓΓΛΟΙ

Η θεωρία τους λέει οτι τουλάχιστον 100 χρόνια πριν τον Κολόμβο οι Ευρωπαίοι ψαράδες κυνηγώντας φάλαινες και ψαρεύοντας μπακαλιάρους έφτασαν ως την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

 

Η γκάφα δείχνει είτε την απουσία σοβαρών συμβούλωνείτε  ότι ο Ερντογκαν δεν συμβουλεύεται πλέον κανέναν.Τα πιό ανησυχητικό είναι οτι κάποιοι Τούρκοι μοιράζονται την ίδια αλαζονεία με κάποιους Ευρωπαίους κι επιμένουν και αυτοί να βλέπουν την Αμερική σαν μια χώρα που βρισκόταν σε ένα είδος κενού περιμένοντας να την  » ανακαλύψουν» οι  ίδιοι. Κατά την ταπεινή μου άποψη όμως το  ανησυτικότερο είναι τα λόγια που ξεστόμισε ο Ερντογκάν πως οι μουσουλμάνοι θέλουν να κερδίσουν τις καρδιές των λαών και να δοξάσουν απλά το όνομα του Αλλάχ  και πως οι Οθωμανοί  δεν είναι  σαν τους άλλους μουσουλμάνους που  χρησιμοποίησαν τις θρησκείες τους για να υποτάξουν ανθρώπους στη σκλαβιά » ! !

Δεν πιστευώ πως ειναι τυχαίο που οι υπόλοιποι Μουσουμάνοι διαχωρίζουν τη θέση τους  και  δηλώνουν με  έμφαση πως δεν είναι Οθωμανοί!

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s