Αρχική » ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ » Η Ευρώπη του φόβου

Η Ευρώπη του φόβου

2015-07-16_152127Στον απόηχο μιας δραματικής για τη χώρα μας βδομάδας , με ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη κάθομαι και  προσπαθώ να αποτυπώσω τις μύριες σκέψεις που κατακλύζουν τον νου σε τούτη τη σελίδα.

Το βλέμμα στέκει επίμονα στη φωτογραφία του CHIEF HUMANITARIAN ,  Γερμανού ανάπηρου του καθηλωμένου στο καροτσάκι. Με προκαλεί η αυθάδια με την οποία μου δείχνει τη γλώσσα του. Ποιά Ευρώπη σκέφτομαι . Ξέχασε τη την Ευρώπη που γνώρισες στα νιάτα σου κυρά μου. Θυμάσαι με τι χαρά είχε επιστρέψει ο πατέρας σου απο το Στρασβούργο  και την εκει  επίσκεψη του? Άδικα χάρηκε.. Πάει το όνειρο και το όραμα αυτών που θέλησαν μια Ευρώπη ενωμένη! Ξεθώριασε..  Ξέπεσε σε χέρια βρώμικα … Το κουρέλιασαν κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες – χιτλερίσκοι που όνειρο τους είναι να γίνουν Χίτλερ στη θέση του Χίτλερ. Για ποιά Ευρώπη των λαών μιλάμε πια? Οι Ευρωπαίοι πιστωτές έχουν συμφωνήσει   μια συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά η ύπαρξη της πολιτικής ένωσης στην προηγούμενη μορφή της, δεν υφίσταται πια. Η ΕΕ θα διαλυθεί , και η τελική ρήξη είναι μόνο θέμα χρόνου όπως διαφαίνεται. Πολλοί διεθνείς παρατηρητές χαρακτηρίζουν την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σαν  τη  «ταπείνωση των Ελλήνων. « Οι συνομιλίες  ήταν οι μεγαλύτερες  στην ιστορία της Ένωσης  και χάθηκαν όλες οι αξίες με τις οποίες η ΕΕ φτιάχτηκε κάποτε,  είπαν. Αυτό είναι το τέλος της ΕΕ στην προηγούμενη μορφή της – μιας οικονομικής αλλά και πολιτικής ένωσης,  που πίστευε στην  αμοιβαία εμπιστοσύνη και στις δημοκρατικές αρχές. Η δημοκρατία γίνεται τώρα ένα περιθωριακό φαινόμενο. «Ισχυρά» κράτη δίνουν πλέον τελεσίγραφα στα  «αδύναμα»  με έναν αδιανόητο και ηγεμονικό τρόπο που δεν υπήρξε  ποτέ πριν. Την  Δευτέρα, η Ελλάδα και οι ηγέτες της Ευρωζώνης, τελικά,  κατέληξαν  σε ομόφωνη συμφωνία, και της εδωσαν ένα τρίτο στη σειρά μνημόνιο

Τιμωρητικό, ασταθές και ριψοκίνδυνο ,

σύμφωνα με τοοποίο  η Ελλάδα μπορεί να πάρει € 86 δισεκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια, εάν προχωρήσει στις  απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Οι   οικονομικές πολιτικές που επιβλήθηκαν , ωστόσο, θα καταστρέψουν  την ελληνική οικονομία. Οι ελληνικές τράπεζες θα καταρρεύσουν μερικώς, ενώ πολλοί αποταμιευτές θα χάσουν τα χρήματά τους. Η πολιτική της λιτότητας δεν λειτούργησε κατά τα τελευταία πέντε έτη και έξι μήνες,  θα λειτουργήσει τώρα που ο λαός είναι ήδη εξαθλιωμένος οικονομικά? Απίθανο! Στα πόσα μνημόνια ψοφάνε; Αναρωτιέται ο Σοιμπλε «Παραληρηματικό» και «μη ρεαλιστικό», κρίνουν το ελληνικό πρόγραμμα τέσσερις διεθνείς οικονομολόγοι, τις απόψεις των οποίων προβάλλει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Επιπλέον, οι οικονομολόγοι «αμφισβητούν τις δυνατότητές να δώσει η συμφωνία αυτή, μια νέα πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη: «Ορισμένα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, είμαι όμως πολύ απαισιόδοξος σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική οικονομία», αναλύει ο Gabriel Sterne οικονομολόγος στην Oxford Economics και πρώην του ΔΝΤ. «Ο φόβος μου είναι ότι το νέο πρόγραμμα μεγαλώνει την αγωνία της ελληνικής οικονομίας αντί να την αφουγκρασθεί και να την μειώσει», προσθέτει ο οικονομολόγος κάνοντας αναφορά στα λάθη του ΔΝΤ το 2013 τα οποία και αναγνώρισε. Ως «δρακόντια» χαρακτηρίζονται τα μέτρα που αναγκάσθηκε να υιοθετήσει η Αθήνα σε αντάλλαγμα, ανάμεσα στα οποία, η μεταρρύθμιση των συντάξεων, η ανύψωση του ΦΠΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις… Εν αναμονή μάλιστα της έγκρισης από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για αυτόματες περικοπές στις δαπάνες, στην περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν εκπληρώνονται, επισημαίνει το δημοσίευμα. Επιπλέον, η πρώην τρόικα, θα έχει λόγο στις βασικές νομοθεσίες που θα υποβάλλει σε ψηφοφορία η χώρα, αναφέρει η Μοντ και υπογραμμίζει : « Πρόκειται για μια (εθνική) παρέμβαση, την οποία μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ευρωπαϊκής αριστεράς χαρακτηρίζει ως «ανυπόφορη κηδεμονία», θέση που συμμερίζονται και πολλοί εμπειρογνώμονες».

Η αλληλεγγύη στην ΕΕ διαβρώθηκε, με χώρες που ενεργούν για δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Η προσφυγική κρίση είναι πιθανό να γίνει η επόμενη αποτυχία στην ΕΕ, στην οποία τα μέλη της ενεργούν για δικά τους συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα της Ένωσης στο σύνολό της. Οι συνέπειες για τις χώρες της Ευρωζώνης θα είναι δραματικές. Ο  ελληνικός τραπεζικός πανικός  θα  μπορούσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να γίνει ένας ευρωπαϊκός τραπεζικός πανικός που θα είναι ανεξέλεγκτος. Η  Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μεταμόρφωσαν μέσα σε μια νύχτα την ΕΕ σε μια οντότητα που μέσα σε αυτήν δεν σχετίζονται πλέον μεταξύ τους με εμπιστοσύνη, αλλά μόνο με γυμνό φόβο. Ένα  φόβο που αυτόματα μεταδόθηκε και στις υπόλοιπες χώρες των PIGS (γουρουνιών όπως ρατσιστικά και υποτιμητικά μας αποκαλεί ο φερέγγυος(;)  Δρ. Σόιμπλε*  και η παρέα του ) Δεν ξέρω εσάς, αλλά εμένα μου προκαλεί από φόβο μέχρι αηδία η ιδέα ότι αυτοί είναι  που ορίζουν πια τη μοίρα μας.. αφού αυτοί ουσιαστικά μας κυβερνούν ( δυστυχώς ) . Κι ο φόβος που ξεπήδησε κάτω από τις ρόδες του αναπηρικού καροτσιού ένος εμμονικού ανάπηρου είναι κακός σύμβουλος.    Με την υπογραφή της συμφωνίας που σύναψαν με την Ελλάδα,  το κουβάρι του  εφιάλτη της  ΕΕ έχει αρχίσει να ξετυλίγεται . Η ζωή στη σημερινή  Ευρώπη δεν καθορίζεται πλέον από τις συμβάσεις ευρωπαικών φιλικά διακείμενων κρατών, αλλά από το νόμο της ζούγκλας και του βρώμικου χρήματος. Τα αποτελέσματα της  πολιτικής τους, δεν το εύχομαι , αλλά θα τα γευτούν σύντομα   και στη χώρα τους και αυτοί , όπως το γευόμαστε  εμείς ήδη σήμερα. *Γιατί το ερωτηματικό δίπλα από το φερέγγυος?

Ποιός είναι αλήθεια ο Σόιμπλε που κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα;

Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς.Ντον Σόιμπλε!

 2015-07-16_145204

Όταν ο Σόιμπλε «ξέχασε» ότι πήρε 100.000 γερμανικά μάρκα από έμπορο όπλων ( ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Advertisements

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s