Αρχική » ΔΙΑΦΟΡΑ » Ξημερώνοντας Δευτέρα , Oλική έκλειψη υπερπανσελήνου !!!

Ξημερώνοντας Δευτέρα , Oλική έκλειψη υπερπανσελήνου !!!

b1b664bbdc5027f4f53c38a92da5fde4_XL

Για τους αστρονόμους και τους τους λάτρεις του ουρανού, η αποψινή νύχτα κρύβει ένα θέαμα που δεν πρέπει να χαθεί. Η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου από το 1982 είναι ίσως το φαινόμενο που θα καλύψει όλα όσα έχουν προηγηθεί την περασμένη χρονιά και είναι εξαιρετικά σπάνιο μια και αναμένεται να μην ξανασυμβεί πριν το 2033. Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ παράλληλα εξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΑSA απόψε, η Σελήνη θα φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη. To φαινόμενο θα έχει διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από μία ώρα και θα είναι ορατό από την Αμερική, την Ευρώπη και κάποια σημεία της Αφρικής και της Ασίας.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου, θα γίνουμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακού και σπάνιου φυσικού φαινομένου, που αν το χάσουμε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το… 2033 προκειμένου να έχουμε πάλι την ευκαιρία να το παρατηρήσουμε.

Ο λόγος για την ολική έκλειψη Υπερπανσελήνου, η οποία θα είναι ορατή από τη χώρα μας λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου, με τη μερική φάση της έκλειψης να ξεκινά στις 4:07 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, όταν η Σελήνη θα εισέρχεται βαθμιαία στη σκιά του πλανήτη μας.

Από τις 03:00 και μετά μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το φαινόμενο από την κάμερα της NASA εδώ. (http://www.ustream.tv/channel/nasa-msfc) Το πρόγραμμα της Υπερπανσελήνου για την Ελλάδα

Η ολική φάση της έκλειψης, κατά την οποία ολόκληρη η Σελήνη θα έχει εισέλθει στη σκιά της Γης, υπολογίζεται να ξεκινήσει στις 5:11, το μέγιστο της έκλειψης θα παρατηρηθεί στις 5:47, ενώ το τέλος της ολικής φάσης στις 6:23.

Αναλυτικότερα οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου στη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, θα έχουν ως εξής:
– Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 π.μ.
– Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 π.μ.
– Έναρξη ολικότητας: 5:11 π.μ.
– Μέγιστο έκλειψης: 5:47 π.μ.
– Τέλος ολικότητας: 6:23 π.μ.
– Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 π.μ.
– Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 π.μ. (η Σελήνη θα έχει ήδη δύσει)

Καιρού επιτρέποντος λοιπόν, αλλά και με την προϋπόθεση ότι η παρατήρηση του φαινομένου από την περιοχή σας δεν θα παρεμποδίζεται από υψώματα ή ψηλά κτίρια, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το διπλό φαινόμενο της ολικής έκλειψης Υπερπανσελήνου προτού η Σελήνη χαθεί κάτω από τον ορίζοντα.!!!!!!!!!!!!!!!

Οι υπόλοιποι μπορείτε να την παρακολουθήσετε ψηφιακά μεσω της αναμεταδωσης της ΝΑSΑ 

ή από εδω …

Advertisements

4 thoughts on “Ξημερώνοντας Δευτέρα , Oλική έκλειψη υπερπανσελήνου !!!

  1. http://www.myhappinessproject.gr/ Και που να διαβάσεις την επόμενη αναρτηση μου .. Θα αναρωτηθεις γιατι σε εναν τετοιο κόσμο , διαμορφωμενο έτσι , αποφασισαμε νεα φερουμε παιδια.. Δεν το γνωρίζαμε ή δεν φανταζόμαστε πως ετσι ( και χειρότερα πιθανα ) θα εξεληχτει ?

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s