Αρχική » ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ » Αν είσαι παπάς, τα Capital controls δεν ισχύουν

Αν είσαι παπάς, τα Capital controls δεν ισχύουν

capital-controls-650Εκτός των capital controls κινείται ουσιαστικά η εκκλησία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Μπορεί, αν έχεις επιχείρηση να ταλαιπωρείσαι συχνά από την εφαρμογή των Capital Controls, όμως θα μπορούσες να έχεις λύσεις το θέμα αν ήσουν… παπάς  αγαπητέ μου. ¨Ομως δεν είσαι γι αυτό ταλαιπωρείσαι!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις επιτρέπονται έως του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου!

Που το έμαθα?  Μου το τιτίβησε  ένα πουλάκι!

Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο με θέμα «Περί αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών ως προς τα κατ’ εξαίρεσιν επιτρεπόμενα ποσά αναλήψεως μετρητών διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και τας Ιεράς Μητροπόλεις» αναφέρονται τα εξής:

(29/9/2015)
Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122

Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015
Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμά-των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κε-φαλαίων»(Capital controls), δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιο-ρισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυ-των, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραι-ούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου
Ο Αρχιγραμματεύς
† Ο Μεθώνης Κλήμης

Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση για την συγκεκριμένη εξαίρεση, η οποία τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, δεν έχει λογική.

Advertisements

2 thoughts on “Αν είσαι παπάς, τα Capital controls δεν ισχύουν

  1. Κάποιος πρέπει να οργανώσει τα συσσίτια.
    Οι εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένων πρέπει μα κάποιον τρόπο να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο σύστημα.
    Το ενα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο είναι το σύστημα.

Δακτυλικά αποτυπώματα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s