Αρχική » ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ » Στην ανυπεράσπιστη και προδομένη Αθήνα μας…

Στην ανυπεράσπιστη και προδομένη Αθήνα μας…

ΑΣΤΕΓΟς
Έξω από τη νοσοκομειακή μονάδα του Ευαγγελισμού

«Νοικοκυρεμένες»   καταστάσεις  …

Πάνω από το κρεβάτι του έχει μπιμπελό !

Αυτό παραπέμπει σε τρία συμπεράσματα :

O άνθρωπος αυτός, ο σημερινός άστεγος κάποτε ήταν νοικοκύρης..

Ο άνθρωπος αυτός είναι εγκατεστημένος εκεί εδώ και  καιρό …

Ο  άνθρωπος αυτός  έχει αρχίσει προφανώς και συμβιβάζεται με την ιδέα του ότι εκεί πια είναι σπίτι του.. .. στην καρδιά της Αθήνας. Κολωνάκι!  Έχει και νοσοκομείο σε απόσταση αναπνοής! Αν πάθει κάτι δεν θα χρειαστεί να περιμένει το ασθενοφόρο!

Οχι ! Η  διαδρομή από την Ελληνική Βουλή προς το Da Capo δεν περνάει από τον Ευαγγελισμό ! Πως να έχουν δει κι αυτοί ( οι πολιτικοί μας) την εικόνα της εξαθλίωσης ..

Tέτοιες εικόνες  είναι πρωτογενές πλεόνασμα  ή  …. παράπλευρες  απώλειες;

7 thoughts on “Στην ανυπεράσπιστη και προδομένη Αθήνα μας…

  1. Καλησπέρα Λιακάδα,
    Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες εικόνες έχουν γίνει πλέον το φόντο της καθημερινότητας της Αθήνας και δυστυχώς όχι μόνο. Και ακόμα πιο δυστυχώς αυτούς τους ανθρώπους συχνά τους ξεχνάμε, νομίζοντας ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά, κάτι μακρινό μας και όταν έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά σφίγγεται η ψυχή μας.
    Όσο για τους πολιτικούς μας, την εικόνα της εξαθλίωσης είμαι σίγουρη πως την βιώνουν μέσα απ’ το «My Greek Drama».
    Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.
    Καλό απόγευμα!

    • Kαλησπέρα ♔DƦάɱα QuƎeи ♔! Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε .. είναι το ..γκρίζο φόντο της ζωής μας .. Οσο για τους πολιτικούς μας είναι τόσο αλήτες που επιμένουν στο success story και βάζουν τυφλοπάνι σε όλα τα καθημερινά δράματα… Μόνο φόρους ξέρουν να επιβαλλουν… Ξεχνουν όμως πως όλα έχουν ένα όριο.. Τι μένει να απομυζήσουν πλέον …Τα ρήμαξαν όλα ..

  2. Παράθεμα: Στην ανυπεράσπιστη και προδομένη Αθήνα μας… | Paganeli

  3. Παράθεμα: Στην ανυπεράσπιστη και προδομένη Αθήνα μας… | αἰέν ἀριστεύειν

  4. Όλοι είχαμε δει και…συγκινηθήκαμε με την εικόνα του άστεγου που είχε φτιάξει ένα…μικρό ποίημα στο παγκάκι του, στη Μαρασλή στο Κολωνάκι. Τώρα έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία με εντολή εισαγγελέα τον απομάκρυνε (άγνωστο που έχει πάει!) και ο δήμος Αθηναίων πήγε και ξήλωσε το παγκάκι και όλα τα υπάρχοντά του! «Δεν ξέρουμε που τον πήγαν , εμείς πήραμε μια εντολή και πήραμε τα πράγματα τα οποία και τα φυλάξαμε. Ήταν κάτι μοναδικό αυτό που είχε φτιάξει» είπε πριν από λίγο στο BHMA FM ο αντιδήμαρχος κ.Βαρελάς.

Δακτυλικά αποτυπώματα...