Αρχική » ΙΣΤΟΡΙΕΣ » Οι Μ.Κ.Ο, τα ναρκοπέδια και οι …»παρέες»

Οι Μ.Κ.Ο, τα ναρκοπέδια και οι …»παρέες»

ΜΚΟ images

Μ.Κ.Ο. (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες)

ή αλλιώς

O κόσ Μ ος τό ‘χε τούμπανο κι εμείς Κ ρυφ Ο καμάρι!

Όταν το 1998, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 1999, μπήκε στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ ένα κονδύλι 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ως ετήσια Hellenic Aid για τις αναπτυσσόμενες χώρες, το γεγονός πέρασε απαρατήρητο και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και από τους μεγάλους δημοσιογράφους.. .

Μόνο οι «παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ» έμαθαν ότι απ’ το 1999 και σε ετήσια βάση, η χώρα μας, ως νέο μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακής Βοήθειας (Development Assistance Committee – DAC) του ΟΟΣΑ, όφειλε να διαθέτει κάθε χρόνο ένα ποσοστό του ΑΕΠ «με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και είναι: Αλβανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ουκρανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Συρία, Τουρκία, Ιράκ, κ.λπ.

Το σκεπτικό της εισόδου της χώρας μας στο γκρουπ των ανεπτυγμένων χωρών, προσωπικά δεν το γνωρίζω όπως στοιχηματίζω δεν το γνωρίζει και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Tη διάθεση, ή καλύτερα το μοίρασμα των κονδυλίων της Hellenic Aid το ανέλαβε, μια «ανεξάρτητη» (για να μην ελέγχεται- ως συνήθως) «Αρχή» : η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του υπουργείου Εξωτερικών.
Η ίδια «ανεξάρτητη αρχή», ανέλαβε να δημιουργήσει και ένα «Μητρώο» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) καθώς και τους κανόνες που θα διέπουν τις ΜΚΟ.

Πλήθος μη κυβερνητικών οργανώσεων εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον έλεγχο που είχαν κάνει ορκωτοί λογιστές την περίοδο 2000 – 2010 είχαν δοθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ απ’ τα κονδύλια του υπουργείου.

Μια ΜΚΟ, σχεδόν , για κάθε σπίτι! Σήμερα, μετά από δεκαπέντε  χρόνια και με όσα ακούμε σχετικά  μπορει να καταλάβει κάποιος, απόλυτα πια,  τους στίχους του Νιόνιου : «φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες»!!!

Γνωστό εδώ και δέκα χρόνια ήταν το σκάνδαλο της ΜΚΟ , «International Mine Initiative» (IMI), ή αλλιώς «Διεθνές Κέντρο Απο-ναρκοθέτησης» αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ όχι μόνο κώφευε, αλλά κάλυπτε κιόλας τους υπεύθυνους.

dangermines1392749627
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, από τις 18 Ιανουαρίου του 2004 με τηλεγράφημα του προς τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρέσβης της χώρας στο Λίβανο, Ν. Βαμβουνάκης ζητούσε να ενημερωθεί για το έργο της εν λόγω ΜΚΟ, καθώς δεν είχε καμία εικόνα, αλλά ουδέποτε του απάντησαν. Να σημειωθεί ότι για την «αποναρκοθέτηση του Λιβάνου» η ελληνική ΜΚΟ είχε λάβει περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, για …225 νάρκες!! Το κόστος για να καταστραφεί μία νάρκη κυμαίνεται από 300 – 1.000 ευρώ.
Ακόμα και με το ακριβότερο κόστος δηλαδή, το έργο της Μ.Κ.Ο κόστισε κάπου 225.000 ευρώ, ενώ στο ελληνικό δημόσιο στοίχισε μόνο 4.000.000 ευρώ!!!!!!!!
Μένει να βρεθούν ακόμα 11,542.890 νάρκες από τον Β´ Παγκόσμιο.    Άρα χρειαζόμαστε ακόμα 13.435 Μ.Κ.Ο   αποναρκοθέτησης!!!!!!!!

Η «Ημερησία»    δημοσιεύει  «Λίστα με τις Μ.Κ.Ο που πήραν από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ πάνω από 100 εκατ. ευρώ  την περίοδο  2000-2010», «Ψάχνω 600 ΜΚΟ που είναι εξαφανισμένες» δηλώνει ο Ρακιντζής, « και τις στέλνω στις ΔΟΥ να τις διερευνήσουν ».

Όταν η πίτα μικραίνει τότε βγαίνουν όλα στη φόρα. Δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για 700 Μ.Κ.Ο. έτσι θα γίνει επανεξέταση κι επιλογή. Αίρεται, λοιπόν, η ‘μονιμότητα’ της μακράς λίστας των εν λόγω οργανώσεων που με τόσο κόπο έχτισαν πετραδάκι-πετραδάκι τα κόμματα που κυβέρνησαν τη  χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, για να γίνει μια νέα, μικρότερη προφανώς και με άλλα πλέον κριτήρια. Ποια θα είνα αυτά δεν ξέρουμε… Μπορεί και να τις περάσουν από ΑΣΕΠ… !

Η ακριβής λίστα με τα ακριβή στοιχεία παραμένουν ένα μυστήριο αφού ακόμα και ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών δεν γνωρίζει γι’ αυτό και στέλνει  και αυτός  επιστολές σε διαφορα υπουργεία ζητώντας να του δωθεί ο κατάλογος! 

Στενάζουν τα   ..   «τουίτια»   κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων :

mko3άλλα σατιρικά,
• – Ο χορός των ΜΚΟ -Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου                ( Ονόματα δε λέμε Α. Λόντος ) διατηρούσε 50 μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών!!
• – Κάλεσα ΜΚΟ στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένω, γιατί παντού είναι σκορπισμένος νάρκες με με λογαριασμούς
• – Έπιασα δουλεια σε εισπρακτική εταιρία και στον πρώτον που μου ανέθεσαν να τηλεφωνήσω είναι σε μένα

mko3

και άλλα αρκετά αποκαλυπτικά :

• –«Εξαφανίστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από τη λίστα των επιχορηγούμενων ΜΚΟ αυτή που ίδρυσε η Νατάσα Παζαΐτη με τον μέντορά της… Ο Μέντορας της κ. Παζαΐτη ήταν ο Ζαχόπουλος και η ΜΚΟ που είχαν ιδρύσει ήταν η «Ανέμη«

mko3

• – Η ΜΚΟ της μαμάς
Η φωτογραφία είναι παλαιότερη όπως βλέπετε, γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν υπάρχει πια…( τότε που υπήρχε πλήρωνε διαφημιστικά έξοδα στην προαναφερόμενη ΜΚΟ για να μπει το «μπανεράκ騻 του στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ. Ε. )!

kede1

Σήμερα η ιστοσελίδα  έχει δια μαγείας αλλάξει !  Το μπανερακι του Ταχ.Ταμιευτηρίου δεν ύπάρχει το …»φάγαν娻 !
Κύριος στόχος του Κ.Ε.Δ.Ε  λέει είναι η προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών.

http://www.kede.org ,

Contact mail : fotini.sianou@kede.org , λέει!

Τρέχα γύρευε και  Νικολό καρτέρα, λέω!

–   Ποιά είναι η Φ ωτεινή  Σιάνου την εκπροσωπεί; Γιατί δεν την ρωτούν πόσες φορές έχει πάει στο Ιράκ -και όχι μόνο-  και τι κάνανε εκεί; Αυτή η Μ.Κ.Ο είναι η μεγαλύτερη μπίζνα, μεγαλύτερη και από αυτή του Αλεξ Ρόντος!

mko3

action aidΕπίσης την Αction Αid,  της κ. Αλεξάνδρας  Μητσοτάκη , για δε τη ψάχνουν; Έχει κάτι καταθεσούλες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ- μονοήμερες σαν εκδρομoύλες! Η κόρη … Μητσοτάκη πήρε 600.000 ευρώ μέσω ΜΚΟ, προκειμένου να φτιάξει στην Αιθιοπία ένα σχολείο 100 τ.μ. με χωμάτινο δάπεδο. Οταν ζητήθηκε από τον πρέσβη της περιοχής να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του έργου και το πραγματικό του κόστος, εκείνος αρνήθηκε να το πράξει…(Νικόλαος Μάτσης, πρέσβης επί τιμή….)

Καλά αυτή η αγία οικογένεια σε όλα μέσα είναι….!

mko3

Τρεμόπουλος  ( το μάτι του Τζορτζ Σόρος )  και Χρυσόγελως οι Οικολόγοι

  • «Μεσόγειο ΣΟΣ»! Πληρώνεται ἀπό ΦΥΡΟΜ καί από την  Ελλάδα γιά τόν καθαρισμό τοῦ Ἀξιοῦ … πού ΔΕΝ κάνει ! Ἔχει σταματήσει τό ἔργο … ἀλλά δέν ἔχει σταματήσει  (η … ἄκουσον – ἄκουσον)  …  χρηματοδότηση !  300.000 /ἔτος ,  ἀέρα – πατέρα !
  • ΑΝΤΙΓΟΝΗ -Κέντρο Πληροφόρησης και τεκμηρίωσης  για το ρατσισμό την οικολογία την Ειρηνη και τη η βια.

Αν καταλάβετε τους θεωρητικούς σκοπούς του ΑΝΤΙΓΟΝΗ πείτε μας κι εμας!

mko32012.Μάνος με Στουρνάρα ιδρύουν ΜΚΟ, με αντικείμενο την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

mko32013. Βασιλιάς ο Καμίνης. Χωρίς καμία έγκριση κ συζήτηση ανακοινώνει μνημόνιο συνεργασίας με ΜΚΟ κόστους 950 χιλ.

mko3Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»(επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.)  Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε 200.000 ευρώ. Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000 ευρώ, και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει τέλος στο όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

mko3

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 55.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ÓÊÉÔÓÏ

Τα stage έφυγαν, το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας»  ήρθαν  και μάλιστα όχι μόνο διά της πλαγίας οδού,                                                      αλλά της… Μη Κυβερνητικής!

Η είδηση,  αναφέρει ότι 55.000 άνεργοι θ’ απασχοληθούν στους δήμους της χώρας για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με πεντάμηνες συμβάσεις.

….

Ωσπου σήμερα το πρωί ξηπνήσαμε με πυκνή ομίχλη στα Νότια προάστια της χαβούζας που ζούμε. Ευτυχώς, το καλό  στο  Ελλαδοχώρι  όμως, εκτός από το ήπιο μεσογειακό  του κλίμα, είναι πως τούτος ο τόπος δε    σ’  αφήνει να πλήξεις ποτέ!  Μπορεί το βιοτικό μας επίπεδο να είναι χαμηλό με έντονες τάσεις εξαθλίωσης αλλά δεν μπορεί να πει κανένας πως δεν μας δίνει ιδέες του τι να ντυθούμε τις Απόκριες  – από Σαμαρά  καλόγερο κι από πλεόνασμα ως Wi-Fi και από από Ξηρό έως Μ.Κ.Ο !

omixli-thumb-large
Γιατί το λέω αυτό; Σήμερα το πρωί μετά την ομίχλη, εγκρίθηκε  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (από το πρωτοδικείο Αθηνών), το καταστατικό  για την ίδρυση ν έ α ς  Μ.Κ.Ο,  για την  …»ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ «, με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και γνωστών δημοσιογραφικών παπαγάλων!
Όπως αναφέρεται στο καταστατικό, στόχος της οργάνωσης, είναι η έρευνα και εξουδετέρωση μηχανημάτων τεχνητής ομίχλης, που πιθανόν  έχουν τοποθετηθεί από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (πως λέμε και 3 αυγά ! ) σε στρατηγικά σημεία του λεκανοπεδίου, προκειμένου να δημιουργήσουν πανικό στους ανυποψίαστους πολίτες.

Επίσης, η διερεύνηση του κατά πόσον είναι αναμεμειγμένες στο ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο,  ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το υπουργείο εξωτερικών δεν αποκλείει την περίπτωση να πρόκειται και για αντίποινα των Βρετανών εξαιτίας της πίεσης που δέχονται  οι τελευταίοι απ’  τον George Clouney για τα Γλυπτα του Παρθενώνα.
Τέλος, η οργάνωση αναλαμβάνει την υποχρέωση να διοργανώσει λιτανείες, σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες, για την καταπολέμηση του φαινομένου της ομίχλης, ενώ ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αναλύσει δείγματα, ώστε να αποφανθεί αν πρόκειται για αποτέλεσμα χημικών ψεκασμών!

Κλέβανε  με μίζες !
Κλέβανε με θαλασσοδάνεια!
Κλέβανε/ουν  με ΜΚΟ
Κλέβανε/ουν   με φοροδιαφυγή
Και μετά , μαζί τα φάγαμε!!!!!!!
ΡΕ ΑΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΑΠΟ ΔΩ  ΡΕΜΑΛΙΑ  !

Υ.Γ.   Εγώ πάντως  σαν  Μ.Κ.Ο (Μια Καλαματιανή Οπτασία) που είμαι  , δηλώνω ευθαρσώς κι εν γνώσει των συνεπειών του νόμου  ότι  δεν έλαβα ποτέ λεφτά υπό μορφήν επιδότησης κι  από κανέναν!

2 thoughts on “Οι Μ.Κ.Ο, τα ναρκοπέδια και οι …»παρέες»

  1. Φοβαμαι πως τετοια δεν υπαρχει παρα μονο στη θεωρια! Καλη τσικνοΠεμπτη Ηφαιστιωνακο! Εστω ενα μικρο τσικνισμα παρεα με τους φιλους μας δεν μας το στερησαν ακομα ..

Δακτυλικά αποτυπώματα...