Αρχική » ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ » Τι σου αφησε το καλοκαιρι που φευγει ???!!

Τι σου αφησε το καλοκαιρι που φευγει ???!!

Άραγε μπορεί ο καθένας σας να περιγράψει  σε δυο ή και χίλιες δυο γραμμές, εδώ σε σχόλιο ή σε δική του ανάρτηση     τι του άφησε το καλοκαίρι που φεύγει σε λιγο ???!! Στη δεύτερη περίπτωση μη ξεχάσετε να βάλετε λίνκ σε μένα !

Σε αυτό το παιχνίδι καλώ

την Αννιτσκα  ,

τη Ginger,

τον Ηφ/ακο ,

τη Ρια,

τον Μυθημναίο,

τη Γιαγια Αντιγόνη ,

τον Gip,

το PAGANELI ,

τη Γλαρένια 

τον Blue ,

τον Ξενουδη ,

τη Φανούλα  ,

τον Ισσαλο ,

τον  Μπάλο

τον Βιβλιοθηκάριο

τον  Χρήχα

τη Θαλασσινή Ματιά

τον MikrosFokion

και  όλους τους αναγνωστες μου , τακτικους ή μη …

Οποιος επιθυμεί ας το διαδώσει σαν ιδέα και πάρα πέρα! Δώστε κλώτσο να γυρίσει  μπλογκοπαίχνιδο να αρχινίσει!  χεεχεχ

23 thoughts on “Τι σου αφησε το καλοκαιρι που φευγει ???!!

  1. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν μου άφησε τίποτα ! Ίσως επειδή πρώτη φορά δεν πήγα πουθενά, έστω για μερικές μέρες. Το μόνο άξιο λόγου μία ωραία βραδυά στον Πειραιά, που γνώρισα μερικές μπλογγερίνες και ήπιαμε ουζάκια κουβεντιάζοντας.
    Από εκεί και πέρα, χαίρομαι που εγώ και τα αγαπημένα μου πρόσωπα είμαστε γεροί και ελπίζω αυτό να κρατήσει.

    • Λίγο είναι το τελευταίο? Είναι το πιο βασικό!
      Δεν είσαι ο μονος GIP που δεν πήγες πουθενά το Καλοκαίρι έστω και για μερικές μέρες! Μη σκας.. ! Τα μερομήνια φέτος λένε οτι θα έχουμε Καλοκαίρι ως τον Δεκεμβρη φέτος! Μετά το «Καλοκαίρι» μερικοί άνθρωποι το σέρνουμε μέσα μας! Οσο για την ξεκούραση των διακοπών μπορείς να τη βρεις και το Φθινόπωρο ! Μια ζωή με θυμάμαι να πέρνω διακοπές Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη! Ειδικά ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο γλυκός μήνας!

  2. Καλώς σε βρίσκω.
    Το καλοκαίρι αυτό μου έφερε τη γαλήνη.
    Λίγο που δεν είχα λεφτά να πάω στα εξωτερικά, λίγο που δεν κανόνισα τίποτα ιδιαίτερο, το καλοκαίρι με βρήκε στα γνωστά μέρη στη Χαλκιδική να διαβάζω, να λιάζομαι, να ξαπλώνω και να σκέφτομαι. Δε θυμάμαι να έχω χαλαρώσει ποτέ τόσο. Κι όταν γύρισα ένιωσα οτι έδιωξα από πάνω μου την κούραση χρόνων κι ακόμη το νιώθω αυτό.
    Τα καλά της κρίσης…
    🙂

    • ΚΑλως ήρθες στη γωνιά μου ΑnD 😀
      xm Να κι ένα καλό ανάμεσα στα κακά της κρίσης! Πολλοί από μας απολαύσαμε τις ομορφιές της Ελλάδας ξεκουραστήκαμε στις ακρογιαλιές της, μιλήσαμε με συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβήματα με μας , έχουν τις ίδιες ανησυχίες , αντίστιχα προβλήματα, έχασαν τα ίδια όνειρα ! Μηπως ξαναβρίσκουμε ‘ετσι σιγά σιγά την ταυτότητα μας? Την εθνική μας συνείδηση ?

  3. Καλημερα………..αυτο που μολις εγραψα δεν το πηρε το κωλο@###@#….πρεπει να σου ειχα γραψει «το αφιερωμα» και……… κατασπαστηκα που εφυγε και παει….

    καθε φορα αυτο γινεται…. δεν μπορω να σου αφησω σχολια γιαυτο δεν ερχομαι κατα δω……..

    τελως παντων να εισαι καλα χρονια πολλα και τρισευτυχησμενη και καλοκαιρια και χειμωνες……
    Ευχαριστω που με τιμας και γω επισεις αλλα το ριμαδι με κλωτσαει δεν τα καταφερνω να αφησω σχολιο ουτε μια στις 10….και αυτο που ισως δεις το αντεγραψα ευτυχως και δεν το πηρε με την πρωτη….!!!!

    Κριμα επρεπε να δεις τι σου ειχα γραψει αλλα η γουρντπρες μαλλον ειναι νηστικη και τρωει σχολια !!!! 😦

  4. θαθελα πολυ να δω το αρχικο σχολιο! Τωρα που ξερεις τα κολπα που σου κανει η wp ε κανε μια προσπαθεια ακομα κρατωντας το στη μνημη για cp! δεν θελω με τπτ να χασω τα οσα μου εγραψες αρχικα! Απολαμβανω τα σχολια σου και το ξερεις! α και που εισαι μη δινεις σημασια στο λεει ο .. παλιοκοσμος για σενα .. για σας! Εσεις να ειστε καλα και αγαπημενοι! Το ακους?
    Ευχαριστω για το follow up.. Για περισσοτερα ριξε μια δες μια ματιά και στις ηλιαχτίδες μου δεξιά , μια μια! εχεις διαφορες αναρτήσεις που μπορεί να σου αρέσουν και να θελήσεις να σχολιάσεις!

  5. Την πιό γλυκιά ανάμνηση απ’την πρώτη επαφή μου με την Κρήτη. Δεν έχω σταματήσει να την σκέφτομαι λεπτό από τότε.

    Θέλω να πιστεύω πως θα μας πεις κι εσύ….! Συγνώμη που δεν μπορώ τη συμμετοχή μου να την πραγματοποιήσω σε ανάρτηση αλλά μέχρι τέλη Σεπτέμβρη δεν θα υπήρχε δυνατότητα. Φιλιά πολλά.

    • Εμενα πολλες γλυκειες αναμνήσεις! Με πρωτη την δια ζώσης γνωριμία με μια παλιά καλή διαδικτυκή φίλη!Την γνωρίζεις νομίζω πολυ καλά αυτή την .»αθλια» εσύ προσωπικα! ppp Μιλω εκ του ασφαλούς γι αυτό σε στόλισα χιχιχι Μη βαρας λέμε !

      Για ότι αλλη γεύση μου άφησε στο στόμα το Καλοκαίρι που όπου να ναι φεύγει σας γράφω καθημερινά! Και εδώ και στα θαλασινήματα! Θες κι άλλα? χμ ΘΑ το κάνω και θαναι ώρα βραδινή αρκεί να μου έρθει η ανάλογη έμπνευση ! Θέλω να είναι ξεχωριστή σαν το αντικείμενο της!

      Μπορεις εδω με σχόλιο- σεντονάκι! Όλος ο χώρος στη διάθεσή σου!
      Αλλιως μπορείς να μου το στείλεις σε μειλ και το ανεβαζω εγω για σένα! Τι σόι αναδεξιμιά σε έχω , κοριτσάκι?
      Φιλακια γλυκεια μου Πιπερόριζα!

  6. 1) Το καλοκαίρι δεν πέρασε. Θέλουμε 2 μήνες ακόμα για να βγάλουμε τα πρώτα μάλλινα.
    2) Μέχρι τώρα, λόγω κρίσης, πολλή πικρία. Αναβολή στην αναβολή οι εξορμήσεις.
    3) Διακοπές ολιγοήμερες αλλά εξαίσιες!
    4) Γενική εντύπωση – κι εδώ ο ποιητής γίνεται μάντης κακών – ότι του χρόνου θα είναι χειρότερα, γενικά, τα πράγματα…
    5) Ο έρωτας όλα τα νικάει. Υγεία νάχουμε.
    Ξενούδης

    • Οχι Ξενούδη, δεν πέρασε !Ακόμα και αν βγουν τα μαλλινα απο το συρτάρι οι Εραστές της ζεστασιάς μπορουν να έχουν ακομα Καλοκαίρι .. στην ψυχή τους!
      Μπορεί να μας χτύπησε η κρίση και οι αναβολές εμεις όμως κει αμετανόητοι.. Στέκουμε όρθιοι ακόμα! Τα πουλια πεθαίνουν τραγουδώντας, σκέφτομαι και χαμογελώ όσο κι αν με πόνεσαν ή με πονούν οι αναβολές..
      ο Ποιητής μαντευει ότι λένε σε όλους μας οι ενδείξεις αλλά εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι! Υγεία να έχουμε ( όπως λες) και ο ¨ερωτας όλα τα νικάει . Οι εραστές της ζωής να είσαι σίγουρος πως θα νικήσουμε!
      Το ΚΑλοκαίρι θα είναι για πάντα εδω.. Θα είναι μέσα μας! Αυτο κανείς δεν μπορεί ούτε να μας το πάρει ούτε να το φορολογήσει!

  7. Αχ βρε Λιακάδα, μου άφησε ωραία συναισθήματα, γιατί πέρασα καλά! Πάντα είναι λίγο! Αυτό που στενοχώρησε όταν γύρισα ήταν ότι εδώ θα έρθει γρήγορα ο Χειμώνας.. και όσο μικραίνει η μέρα… με στενοχωρεί από λίγο κάθε φορά!

  8. Ηφ/ακο μου, καλώς επέστρεψες! Χαίρομαι που πέρασες όμορφα! Λυπάμαι την κολλητή σου βέβαια που την ταλαιπωρησες , αλλά … καλα να πάθει! ;D Και αυτή τη στενοχώρια βρε εσυ θα την περάσεις? Σκεψου θετικα… Ο χειμωνας έχχει τζάκι.. φλογες.. φλόκάτες στο πάτωμα .. Κι αν δεν έχει φλοκάτες , έχει πάπλωμα!

    • χαχαχα δεν έχω τζάκι!!! Εγώ την ταλαιπώρησα;;; ιιι ποιός λέει τέτοιες κακοήθειες;;;;
      χεχεχεχε! 🙂

      • Τζακι μπορει να μην εχεις αλλα ολο και καποια κουβερτουλα θα σου βρεθει! Κακοηθειες! Καλοπιστη υπόθεση εκανα, σαν καλη σου φιλη κι εγω! ;)p

  9. Θα χαλασω λιγο το κλιμα…
    το καλοκαιρι μου αφησε τρεις μηνες επιπλεον ανεργιας και την υπόσχεση οτι η ανεργια θα συνεχιστει.
    Οι έστω ολιγοημερες διακοπες ειναι ανυπαρκτες, αν και κατα μια έννοια απο τι να κάνω διακοπες;
    επισης μου αφησε μια μεγαλη βαρεμαρα σε σχεση με το μπλογκ μου.
    τελος γκρινιας.
    ειχα εναν σχετικα καλο κηπο (αν και αρχαριος) και φαγαμε ωραια κολοκυθια, αγγουρια (συν αυτα της τροικας), ντοματες.
    Καλο φθινοπωρο…

    • Mikros Fokion , δεν χαλασες κανενα κλιμα.. Συζηταμε! Καταθετουμε βιωματα.. Ακριβως ετσι για να δειξει οτι ολα εχουν αλλάξει .. Οτι το φετεινο Καλοκαιρι δεν ειναι σαν τα προηγουμενα.. ..Ειναι τελικα πολυς ο κοσμος που δεν εφυγε διακοπες ..που περασε δυσκολο Καλοκαιρι με καυσωνα στην Αθηνα ..
      Ζηλευω που εχεις κηπακο ! Εχω και εγω μα ..οσο καλα τα παω με τις τριανταφυλιες και τα αγκάθια τόσο δεν τα καταφερνω με τα ζαρζαβατικα! Τωρα με την τροικα με βλεπω να βγάζω το χορτάρι( γκαζον) και να τον κανω λαχανοκηπο ! Δεν ειναι και κακή ιδεα!
      Καλο Φθινόπωρο … Ηρεμο και δροσερο να έχουμε..

  10. Καλησπέρα αγαπητή….

    Να μην απαριθμίσω τι μου άφησε το καλοκαίρι εφέτος ….δυσάρεστα πράγματα που θα χαλάσουν το κλίμα στις γενικά θετικές απόψεις και σχόλια….

    Ένα δηλώνω ευθαρσώς….καλοκαίρι αλλά και χρονιά σαν το 2012 που πέρασα , να μην ξανάρθει…

    Περιμένω εναγωνίως τον Σεπτέμβρη αλλά κυρίως τον Οκτώμβρη να έρθουν τα κρύα , να κινήσει λίγο ο τζίρος μας, να γειάνουν τα πόδια μας…(τρία σπασίματα στην οικογένεια)….να έρθει ο χειμώνας να ανάψουμε το τζάκι….το κρύο το υποφέρω…την ζέστη …τρεις μήνες επί σαράντα βαθμούς…άντε πάνε να δουλέψεις κάτω από αυτόν τον ήλιο….

  11. Λυπάμαι που τρίτωσε το κακο! Δεν το είχα πληροφορηθεί! Αν και οταν εθεσα το θεμα δεν περιμενα να μου πειτε οτι το Καλοκαιρι που περναει άφησε μονο γλυκειες γευσεις .. Στον καθενα να μας λογικο ειναι με τις καταστασεις που βιωνουμε να αφησε και καλες αναμνησεις αλλα και πικρες -προβληματισμους και ανησυχιες για το αυριο .
    Χρηχα οσο και να επιμενεις δεν με εχεις πεισει για το λαικον μερος της υποθεσης! χεεχεχ Ευχομαι πολλα πολλα περαστικα στην κυρα σου αλλα και στα αλλα δυο σπασιματα. Δικαιολογημενα διαμαρτυρεσαι για τους 40 βαθμους αλλα και το κρυο δεν αντεχεται! Πριραζει να εχουμε κατι ενδιαμεσο? Κατι υποφερτο από πλευρας θερμοκρασίας? Στη Μεσόγειο ζούμε διάολε!

  12. Ήτανε δύσκολο τούτο το καλοκαίρι. Έστω και με την καθιερωμένη απόδραση, στη θάλασσα και το χωριό, ήτανε δύσκολο ετούτο το καλοκαίρι. Ήτανε δύσκολο, μα το περάσαμε σχεδόν κι αυτό. Κι έχουμε περάσει πολλά δύσκολα, κι έχουμε μάθει πια… Και τα τελευταία δυο χρόνια ειδικά, είναι σα να σήκωσε ο πανάγαθος και τα δύο του τα χέρια, και να μας δώρισε μια μούντζα μεγαλοπρεπή…

    Και οι τελευταίες δυο βδομάδες του Αυγούστου που απομένουν ,είναι αυτές που μ’ έβαλαν από νωρίς σε προβληματισμό και φθινοπωρινή διάθεση. Για όλα τούτα που μας περιμένουν τούτο το γκρίζο επερχόμενο Φθινόπωρο.

    Γι αυτό σου λέω. Πάνω που πήγαμε να ξεχαστούμε έστω ελάχιστα άϊντε ξανά και πάλι φτού κι απ’ την αρχή.

    Ποιος τους αντέχει πάλι να σου πιπιλίζουν το μυαλό με τα αιώνια ψευτοδιλλήματα. Κράτος η ιδιωτική πρωτοβουλία; Κοινωνική μέριμνα η ανεξέλεγκτος νεοφιλελευθερισμός; Άρση η διατήρηση της μονιμότητας των Δημοσίων υπαλλήλων; Με τους μεν να φωνάζουν για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τους δε για την εκμετάλλευση των εργαζομένων απΆ τους εργοδότες τους. Ποιοι ιδιώτες και ποιο κράτος; Για την Ελλάδα μιλάμε που μένουν όλα στάσιμα χωρίς ν’ αλλάζει τίποτα ποτέ. Μια ζωή εκεί στα ίδια και τα ίδια.

    Η Κακοδιοίκηση τα ρουσφέτια η διαφθορά και η λούφα απ’ τη μία που έχουν κάνει το δημόσιο μια ανοικτή πληγή και απ’ την άλλη ένας κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας σχεδόν μαφιόζικος, με ακατάρτηστα στελέχη και γκανγκστερ για αφεντικά.

    Και θα σε βάνουν πάλι εσένα να διαλέξεις. Τι να διαλέξεις δηλαδή. Αφού πάλι τα πράγματα θα παραμένουνε τα ίδια. Άρπα κόλα, ο γνωστός του γνωστού και τα λοιπά, και η φαρσοκωμωδία η νεοελληνική να συνεχίζεται.

    Ήταν πολυ ζεστό αλλά και δύσκολο τούτο το καλοκαίρι!

Δακτυλικά αποτυπώματα...